Welke zorgverzekering vergoed psychomotorische therapie?

  0
  601
  Alle vragenCategorie: therapieWelke zorgverzekering vergoed psychomotorische therapie?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Psychomotorische therapie is een therapie dat wordt toegepast bij lichamelijke klachten. Door te bewegen leer je hoe om te gaan met deze klachten. Echter kan deze therapie duur overkomen; wordt het dus vergoed door de zorgverzekering. Welke zorgverzekering vergoed psychomotorische therapie?
  3 Antwoorden
  Jolijn answered 2 jaar ago

  Helaas wordt psychomotorische therapie over het algemeen niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Psychomotorische therapie wordt beschouwd als een "complementaire en alternatieve geneeskunde" (CAM) en wordt daarom gewoonlijk niet gedekt door ziektekostenverzekeringen.

  Er kunnen echter uitzonderingen zijn, dus het is de moeite waard om bij uw individuele ziektekostenverzekering na te gaan of dit soort therapie wordt gedekt. Als er geen dekking is, kunt u misschien een therapeut vinden die een glijdende schaal aanbiedt op basis van uw inkomen. U kunt ook overwegen om particuliere financiering te zoeken voor psychomotorische therapie. Er zijn online een aantal bronnen beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van particuliere financiering voor CAM-therapieën.

  Jozua answered 2 jaar ago

  De meeste ziektekostenverzekeringen dekken geen psychomotorische therapie, een vorm van therapie die gericht is op het verbeteren van fysieke beweging en coördinatie. Sommige verzekeringen bieden echter wel dekking voor bepaalde vormen van psychomotorische therapie, dus u kunt het beste uw specifieke verzekering raadplegen.

  Als uw polis psychomotorische therapie niet dekt, zijn er mogelijk alternatieve therapieën beschikbaar die door uw verzekering worden gedekt. Veel polissen dekken bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie (CGT), een soort therapie die u helpt de manier waarop u denkt over en reageert op situaties te begrijpen en te veranderen. Praat met uw therapeut of arts om te zien of er andere therapieën beschikbaar zijn die u kunnen helpen uw doelen te bereiken.

  Milan answered 2 jaar ago

  Goede vraag!

  Voor zover ik weet, vergoedt de ziektekostenverzekering psychomotorische therapie niet. Elke verzekeringsmaatschappij is echter anders, dus het is het beste om te bellen en het aan uw specifieke provider te vragen.