Wat is cupping therapie?

  0
  740
  Alle vragenCategorie: therapieWat is cupping therapie?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Onlangs heb ik een artikel gelezen over cupping therapie. Kan iemand mij meer uitleggen wat deze vorm van therapie inhoudt? Wat is cupping therapie?
  5 Antwoorden
  Mees answered 1 jaar ago

  Cupping therapie is een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij een therapeut speciale cups op uw huid zet. De therapeut gebruikt dan warmte of zuigkracht om een vacuüm in de cup te creëren. Dit vacuüm trekt uw huid en spieren omhoog in de cup. De therapeut laat de cups een paar minuten op uw huid zitten. Daarna verwijdert hij of zij de cups en wrijft over uw huid.

  Cupping therapie zou helpen bij aandoeningen als pijn, ademhalingsproblemen en spijsverteringsproblemen. Het zou ook helpen om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Sommige mensen gebruiken cupping therapie om stress en vermoeidheid te verminderen.

  Tamieke answered 1 jaar ago

  Cupping therapie is een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij een therapeut cups op de huid zet en zuigkracht creëert. Mensen geloven dat deze therapie verschillende gezondheidsvoordelen heeft, zoals het verlichten van pijn, het genezen van ademhalingsproblemen en het verbeteren van de bloedcirculatie. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat deze beweringen ondersteunt.

  Milan answered 1 jaar ago

  Cupping therapie is een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij een therapeut glazen cups op de huid plaatst en warmte of zuigkracht gebruikt om een vacuüm te creëren. De zuigkracht trekt de huid en het omringende weefsel in de cup. Mensen gebruiken cupping voor vele aandoeningen, waaronder pijn, ademhalingsproblemen en vruchtbaarheidsproblemen. Sommige mensen gebruiken het ook als schoonheidsbehandeling.

  Hans answered 1 jaar ago

  Cupping therapie is een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij een therapeut cups op de huid plaatst en warmte of zuigkracht gebruikt om een vacuüm te creëren. Dit vacuüm trekt de huid en de spieren omhoog in de cup.

  Het doel van cupping-therapie is de doorbloeding en lymfedrainage te verbeteren en pijn te verlichten. Het wordt gebruikt voor de behandeling van spierpijn, artritis, ademhalingsproblemen en zelfs cellulitis.

  Evie answered 1 jaar ago

  Cupping-therapie is een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij een therapeut cups op de huid plaatst en met behulp van zuigkracht een vacuüm creëert. Men gelooft dat deze therapie kan helpen bij aandoeningen als pijn, ontstekingen, doorbloedingsproblemen en angst.