Welke verzekering vergoed shockwave therapie?

  0
  525
  Alle vragenCategorie: therapieWelke verzekering vergoed shockwave therapie?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Bij shockwave therapie wordt er gebruik gemaakt van schokgolven om de pijn in het lichaam te verminderen. Maar wordt deze therapie wel vergoed door de verzekering. Welke verzekering vergoed shockwave therapie?
  5 Antwoorden
  Jolijn answered 1 jaar ago

  Schokgolftherapie is geen erkende medische behandeling en wordt daarom niet door de verzekering gedekt.

  Schokgolftherapie is een op energie gebaseerde behandeling waarbij geluidsgolven worden gebruikt om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Het wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder chronische pijn, fasciitis plantaris en tenniselleboog. Er is echter weinig bewijs voor het gebruik van schokgolftherapie bij deze aandoeningen, dus het wordt momenteel niet beschouwd als een standaardbehandeling.

  Jelisa answered 1 jaar ago

  Schokgolftherapie is een relatief nieuwe behandeling die nog steeds wordt onderzocht, dus niet alle verzekeringsmaatschappijen vergoeden het. Veel verzekeringsmaatschappijen beginnen het echter te vergoeden omdat er bewijs is dat het nuttig kan zijn bij de behandeling van bepaalde aandoeningen.

  Als u shockwavetherapie wilt proberen, vraag dan bij uw verzekeringsmaatschappij na of zij het vergoeden. En zo niet, vraag dan of ze een voorkeursaanbieder hebben die wel dekking biedt.

  Meruchia answered 1 jaar ago

  Schokgolftherapie is een niet-invasieve behandeling waarbij geluidsgolven met een hoge frequentie worden gebruikt om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Het wordt gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder:

  • chronische pijn
  • spier- en gewrichtspijn
  • peesontsteking
  • bursitis
  • Fasciitis plantaris

  De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden shockwavetherapie zolang het gebruikt wordt om een medisch noodzakelijke aandoening te behandelen. Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij of zij shockwave therapie vergoeden. Zo niet, dan kunt u misschien dekking krijgen via een gespecialiseerde kliniek of via de factureringsafdeling van de kliniek.

  Jack answered 1 jaar ago

  Er zijn een paar verschillende verzekeringen die shockwave therapie kunnen dekken. Medicare kan een deel van de kosten dekken, evenals particuliere verzekeringen. Het hangt af van het specifieke plan en de reden van de behandeling. Sommige werkgevers bieden health reimbursement accounts (HRAs) aan die gebruikt kunnen worden om medische kosten te betalen, waaronder shockwave therapie. Praat met uw verzekeringsmaatschappij of werkgever voor meer informatie over de dekking.

  David answered 1 jaar ago

  Shockwavetherapie wordt door de meeste ziektekostenverzekeringen niet gedekt. Het kan echter wel gedekt worden door sommige werknemerscompensatieplannen of andere gespecialiseerde verzekeringsplannen.

  Schokgolftherapie wordt gebruikt voor de behandeling van een groot aantal aandoeningen, waaronder chronische pijn, peesontsteking en slijmbeursontsteking. Het is een niet-invasieve behandeling die geluidsgolven gebruikt om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. De geluidsgolven helpen bij het afbreken van littekenweefsel en herstellen de mobiliteit van het behandelde gebied.