Wat is bipolair type 2?

  0
  406
  Alle vragenCategorie: stoornisWat is bipolair type 2?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Bij bipolaire stoornis heb je twee typen; type 1 en type 2. Deze twee typen kunnen verschillen van elkaar. Kan iemand mij uitleggen wat type 2 inhoudt. Wat is bipolair type 2?
  2 Antwoorden
  Chantal answered 1 jaar ago

  Bipolair type 2 is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door episodes van hypomanie en zware depressie. Bij mensen met bipolair type 2 zijn de hypomanische episoden niet zo ernstig als bij mensen met bipolair type 1, en de depressieve episoden komen vaker voor en duren langer.

  Mensen met bipolaire stoornis type 2 kunnen ook symptomen ervaren als angst, prikkelbaarheid, op hol geslagen gedachten en veranderingen in het slaappatroon. De precieze oorzaak van bipolaire stoornis is onbekend, maar men denkt dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren.

  Jane answered 1 jaar ago

  Bipolair type 2 is een stemmingsstoornis die wordt gekenmerkt door een mix van depressieve en hypomane symptomen. Depressieve symptomen kunnen zijn: gevoelens van hopeloosheid, waardeloosheid en schuld; weinig energie; concentratieproblemen; veranderingen in eetlust of gewicht; slapeloosheid of overmatige slaperigheid; en gedachten aan de dood of zelfmoord. Hypomanische symptomen kunnen bestaan uit gevoelens van euforie, prikkelbaarheid, op hol geslagen gedachten, verhoogde energie, impulsiviteit en verminderde behoefte aan slaap.