Welke verschijnselen en kenmerken komen ook vaak voor bij mensen met het syndroom van Down?

  0
  667
  Alle vragenCategorie: syndromenWelke verschijnselen en kenmerken komen ook vaak voor bij mensen met het syndroom van Down?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Het syndroom van Down kun je herkennen aan bepaalde verschijnselen/ kenmerken. Maar welke van dit soort verschijnselen komen het meest voor. Welke verschijnselen en kenmerken komen ook vaak voor bij mensen met het syndroom van Down?
  4 Antwoorden
  Daan answered 2 jaar ago

  Mensen met het syndroom hebben vaak moeite om hun emoties te reguleren en kunnen "overgevoelig" of "humeurig" lijken. Ze kunnen ook problemen hebben met focus, aandacht en concentratie. Veel mensen met het syndroom zijn extreem creatief en hebben een levendige fantasie.

  Andere veel voorkomende symptomen zijn overgevoeligheid voor licht, geluid, aanraking en geur; chronische pijn; maag- en darmproblemen; voedselallergieën/gevoeligheden; migraine/hoofdpijn; fibromyalgie; nachtelijk zweten; en overmatige dorst/droge mond. Mensen met het syndroom hebben vaak meerdere chemische gevoeligheden en reageren sterk op milieutoxines.

  Meruchia answered 2 jaar ago

  Er zijn veel symptomen en kenmerken die veel voorkomen bij mensen met syndromen, waaronder ADHD, OCD en bipolaire stoornis.

  Mees answered 2 jaar ago

  Er zijn veel verschillende symptomen en kenmerken die geassocieerd kunnen worden met mensen met syndroom. Enkele veel voorkomende symptomen zijn problemen met het executief functioneren, moeite met opletten, slechte impulscontrole, problemen met sociale interactie en repetitief gedrag.

  Mensen met syndroom kunnen ook unieke fysieke kenmerken vertonen, zoals een langwerpig gezicht, grote oren en een lage spiertonus. Ze kunnen ook zintuiglijke problemen hebben en overgevoelig zijn voor geluid of texturen. Bovendien hebben mensen met syndroom vaak gastro-intestinale problemen zoals constipatie of diarree.

  Rachel answered 2 jaar ago

  Er zijn een paar verschillende syndromen die een aantal vergelijkbare symptomen hebben, dus het kan moeilijk zijn om een definitief antwoord te geven. Gemeenschappelijke symptomen en kenmerken van mensen met een syndroom zijn echter vaak:

  • Moeite met communiceren of zich uit te drukken
  • problemen met coördinatie of evenwicht
  • problemen met sensorische verwerking (bijv. zien, horen, aanraken, ruiken, proeven)
  • verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand
  • Gedrag dat een uitdaging vormt of moeilijk te beheersen is
  • Medische aandoeningen die ook vaak voorkomen bij mensen met een syndroom zijn onder meer gezichts- en gehoorverlies, toevallen, maag-darmproblemen en ademhalingsproblemen.