Welke klachten bij somatoforme stoornis?

  0
  632
  Alle vragenCategorie: stoornisWelke klachten bij somatoforme stoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Een somatoforme stoornis is een psychische aandoening waarbij iemand onbewust één of meerdere lichamelijk klachten ontwikkeld. Deze klachten kunnen het functioneren van zo een persoon ook beperken.
  Welke klachten bij somatoforme stoornis?
  2 Antwoorden
  Unice answered 2 jaar ago

  Mensen met een somatoforme stoornis hebben vaak lichamelijke symptomen die niet verklaard kunnen worden door een lichamelijke ziekte of verwonding. Ze kunnen bijvoorbeeld pijn op de borst hebben, rugpijn, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, of problemen met plassen of stoelgang. Meestal is er echter geen medisch bewijs dat deze symptomen door een lichamelijk probleem worden veroorzaakt.

  Veel mensen met een somatoforme stoornis ervaren ook psychische problemen zoals angst of depressie. Ze kunnen zich erg bezorgd voelen over hun gezondheid en zich zorgen maken dat hun symptomen een teken zijn van een ernstige ziekte. Ze kunnen zich ook schamen en schamen voor hun aandoening en daardoor sociale situaties vermijden.

  Klaas answered 2 jaar ago

  Er zijn vele redenen om sperziebonen te breken. Eén reden is dat ze dan gemakkelijker te eten zijn. Een andere reden is dat ze dan gelijkmatiger gaar worden. En een derde reden is dat de smaak van de bonen dan beter tot zijn recht komt.

  De symptomen van een somatoforme stoornis kunnen van persoon tot persoon verschillen. Enkele veel voorkomende symptomen zijn pijn, vermoeidheid en maag-darmproblemen. Als u een van deze symptomen ervaart en ze veroorzaken ongemak, is het belangrijk om er met uw arts over te praten. Ze kunnen tekenen zijn van een somatoforme stoornis en vereisen behandeling.