Welke hormonen worden gestuurd door de hypothalamus?

  0
  565
  Alle vragenCategorie: aandoeningenWelke hormonen worden gestuurd door de hypothalamus?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  De hypothalamus is onderdeel van onze hersenen. De hypothalamus beïnvloedt onze gevoelens, sensaties en ons gedrag. Welke hormonen worden gestuurd door de hypothalamus?
  5 Antwoorden
  Shyanne answered 2 jaar ago

  De hypothalamus controleert een groot aantal hormonen, waaronder:

  • GnRH (gonadotropin releasing hormoon)
  • LH (luteïniserend hormoon)
  • FSH (follikelstimulerend hormoon)
  • TRH (thyrotropine afgevend hormoon)
  • CRH (corticotropine afgevend hormoon)
  • GHRH (groeihormoon afgevend hormoon)
  • Somatostatine.

  Latoya answered 2 jaar ago

  De hypothalamus regelt een groot aantal hormonen, waaronder GnRH, TRH, CRH, oxytocine, vasopressine, GHIH (somatostatine) en leptine.

  Caroline answered 2 jaar ago

  De hypothalamus regelt veel verschillende hormonen, waaronder CRH (corticotropine-releasing hormoon), TRH (thyrotropine-releasing hormoon), GnRH (gonadotropine-releasing hormoon), GHRH (groeihormoon-releasing hormoon), en somatostatine.

  Milan answered 2 jaar ago

  De hypothalamus regelt de afgifte van hormonen uit de hypofyse, die zich aan de basis van de hersenen bevindt. De hypofyse geeft hormonen af die andere klieren in het lichaam aansturen, waaronder de schildklier, de bijnier en de geslachtsklieren (gonaden).

  De hypothalamus regelt ook dorst en honger, lichaamstemperatuur en dagelijkse activiteiten zoals wakker worden en slapen.

  Klaas answered 2 jaar ago

  De hypothalamus regelt verschillende hormonen, waaronder cortisol, schildklierstimulerend hormoon (TSH), groeihormoon dat hormoon afgeeft (GHRH) en luteïniserend hormoon (LH). Hij regelt ook de lichaamstemperatuur, de waterhuishouding en het hongergevoel.