Welke genen zijn sterker?

  0
  432
  Alle vragenCategorie: DNAWelke genen zijn sterker?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij de geboorte kunnen we de genen krijgen van onze ouders. Denk hierbij aan de kleur van onze eigen of het type haar dat we hebben. Maar kan het voorkomen dat de genen van een ouder sterker overkomen dan de ander ouder. Welke genen zijn sterker?
  2 Antwoorden
  Olivier answered 2 jaar ago

  De genen die het sterkst zijn worden het meest gebruikt.

  Genen die vaker worden gebruikt, zijn meestal sterker omdat de kans groter is dat ze worden doorgegeven aan de volgende generatie. Dit heet "natuurlijke selectie" en is het proces waarbij de sterkste genen overleven en gedijen in de tijd. Dus de genen die je sterker, slimmer of beter aangepast aan je omgeving maken, blijven een tijdje bestaan.

  Hendry answered 2 jaar ago

  De genen die sterker zijn, zijn de genen die meer gebruikt worden. Genen die niet worden gebruikt of minder vaak tot expressie komen, zijn zwakker.

  Zo zullen oogspieren die vaker worden gebruikt sterkere genen hebben dan oogspieren die minder worden gebruikt. Dat komt omdat de genen voor de oogspieren die vaker worden gebruikt, geselecteerd zijn en van generatie op generatie worden doorgegeven. Hetzelfde geldt voor alle andere spieren in het lichaam. De spieren die vaker worden gebruikt, hebben sterkere genen dan de spieren die minder worden gebruikt.