Welke ADHD medicatie wordt vergoed?

  0
  545
  Alle vragenCategorie: stoornisWelke ADHD medicatie wordt vergoed?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mensen met ADHD gebruiken verschillende soorten medicijnen. Enkele van deze medicijnen worden ook nog vergoed door de verzekering. Welke ADHD medicatie wordt vergoed?
  3 Antwoorden
  Hendry answered 2 jaar ago

  Er zijn een paar verschillende ADHD-medicijnen die door de verzekering worden vergoed. De meest voorkomende zijn stimulerende middelen zoals Ritalin en Adderall. Er zijn echter ook niet-stimulerende medicijnen zoals Strattera die worden vergoed. Het hangt echt af van uw specifieke verzekering en welke medicijnen voor u beschikbaar zijn.

  Shyanne answered 2 jaar ago

  Er zijn verschillende ADHD-medicijnen beschikbaar, die door de verzekering kunnen worden vergoed. Het is echter belangrijk om bij uw specifieke verzekeringsmaatschappij na te gaan welke medicijnen door uw polis worden gedekt.

  Rachel answered 2 jaar ago

  De drie medicijnen die momenteel door de FDA zijn goedgekeurd voor de behandeling van ADHD zijn:

  -Methylfenidaat (handelsnaam: Ritalin)

  -Amfetamine/dextroamfetamine (handelsnaam: Adderall)

  -Lisdexamfetamine (handelsnaam: Vyvanse)

  Over het algemeen worden deze medicijnen gedekt door de verzekering als een arts ze voorschrijft. Er kunnen echter specifieke beperkingen of vereisten zijn, afhankelijk van het verzekeringsplan. Bijvoorbeeld, een plan kan voorafgaande toestemming vereisen voordat een recept voor een ADHD-medicijn wordt gedekt.