Welk trauma heeft Adelheid Roosen?

  0
  1287
  Alle vragenCategorie: TraumaWelk trauma heeft Adelheid Roosen?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Adelheid Roosen is een Nederlandse theatermaakster en schrijfster. Haar voorstellingen en documentaires gaan over heel persoonlijke thema’s als seksueel misbruik, verbroken relaties en alzheimer.   Welk trauma heeft Adelheid Roosen?
  4 Antwoorden
  Florance answered 1 jaar ago

  Adelheid Rosen is een overlevende van de Holocaust die uitgebreid over haar ervaringen heeft geschreven. Tot haar boeken behoren "The Children of Willesden Lane", dat het verhaal vertelt van haar tijd in een concentratiekamp, en "After Auschwitz" In 2009 ontving zij de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland voor haar bijdragen aan literatuur en cultuur.

  Rosens ervaringen hebben haar leven en werk diepgaand beïnvloed. Ze heeft gezegd dat de Holocaust "mijn jeugd heeft verwoest... Het heeft mijn familie gedood. Het vernietigde mijn hele wereld." Ze heeft ook gesproken over hoe de ervaring in een concentratiekamp haar kijk op de wereld heeft veranderd. "In Auschwitz," zei ze, "leerde ik dat het kwaad verboden is..

  Rachel answered 1 jaar ago

  Adelheid Roosen werd in 1941 geboren in Keulen, Duitsland. Toen ze zes jaar oud was, stierf haar vader en hertrouwde haar moeder. Kort daarna begon haar stiefvader haar seksueel te misbruiken. Op haar zestiende werd ze zwanger en pleegde ze een abortus. Een paar maanden later liep ze weg van huis en sloot zich aan bij een reizende theatergroep.

  In 1962 trouwde ze met de acteur Peter Palitzsch. Het paar kreeg twee kinderen, maar het huwelijk eindigde in 1967 in een scheiding. Datzelfde jaar begon Roosen te werken als psychotherapeute. In 1971 richtte ze het eerste therapiecentrum voor vrouwen in Duitsland op.

  Lies answered 1 jaar ago

  Adelheid Roosen werd als tiener verkracht en gemarteld door een groep mannen. Aan deze afschuwelijke ervaring heeft zij blijvende fysieke en psychische littekens overgehouden. Ze heeft over haar ervaringen geschreven in het boek "Weg van huis". In het boek deelt ze dapper de details van haar beproeving in een poging andere overlevenden van verkrachting te helpen hun ervaringen te verwerken en genezing te vinden. Ze werkt ook als therapeut en helpt andere slachtoffers van trauma's hun leven weer op te bouwen.

  Chantal answered 1 jaar ago

  Adelheid Roosen werd geboren in het stadje Spaichingen, gelegen in het zuidwesten van Duitsland. Toen ze nog maar zes jaar oud was, overleed haar vader plotseling aan een hartaanval. Deze traumatische ervaring liet ongetwijfeld een blijvende indruk op haar achter en droeg bij tot haar latere werk als psychotherapeute.

  Na de middelbare school studeerde Roosen sociologie en psychologie aan de universiteit van Tübingen. In die tijd raakte ze geïnteresseerd in het werken met getraumatiseerde personen. Na haar afstuderen volgde ze een opleiding in psychotherapie en opende uiteindelijk haar eigen praktijk. In de loop der jaren heeft ze met talloze mensen gewerkt die een psychologisch trauma hebben opgelopen.