Waar is de traumaheli?

  0
  453
  Alle vragenCategorie: TraumaWaar is de traumaheli?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  De belangrijkste reden om een traumahelikopter in te zetten is om een arts en een verpleegkundige zo snel mogelijk naar de plaats te vervoeren waar er hulp nodig is.   Waar is de traumaheli?
  3 Antwoorden
  Daan answered 1 jaar ago

  Traumahelikopters worden gebruikt door meerdere medische dienstverleners. Deze omvatten brandweerkorpsen, medische spoeddiensten in ziekenhuizen en luchtambulancediensten. De helikopter kan vanuit het dichtstbijzijnde traumacentrum naar de plaats van een ongeval of noodgeval worden gestuurd, of vanuit een ziekenhuis dat geen traumacentrum is.

  Jolijn answered 1 jaar ago

  Traumahelikopters staan vaak bij ziekenhuizen met traumacentra. Ze kunnen ook gestationeerd zijn bij politie- of brandweerkazernes.

  Jonathan answered 1 jaar ago

  Traumahelikopters bevinden zich in de nabijheid van ziekenhuizen met traumacentra. Het doel van het stationeren van traumahelikopters in de buurt van ziekenhuizen is dat patiënten met ernstige verwondingen snel en efficiënt van de plaats van het ongeval naar het ziekenhuis kunnen worden overgebracht. Dit verbetert de overlevingskansen van patiënten met kritieke verwondingen.