Welk dieet moet je volgen bij PCOS?

  0
  372
  Alle vragenCategorie: syndromenWelk dieet moet je volgen bij PCOS?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Polycysteus ovarium syndroom (PCOS) is een aandoening waarbij er meerdere vochtblaasjes in een eierstok aanwezig zijn. Bij veel vrouwen komt het dan ook voor dat zij zwaarder wegen dan normaal of soms zelf last hebben van overgewicht. 
  Welk dieet moet je volgen bij PCOS?
  2 Antwoorden
  Lucas answered 1 jaar ago

  Dat hangt af van de ernst van uw PCOS. Als je lichte PCOS hebt, kunnen een gezond dieet en lichaamsbeweging voldoende zijn om je hormonen te reguleren en een eisprong te krijgen. Als u meer ernstige PCOS hebt, hebt u naast een gezond dieet en lichaamsbeweging misschien ook medicijnen nodig.

  Een gezond dieet voor PCOS moet veel fruit en groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten bevatten. U moet ook uw inname van bewerkt voedsel, suiker en verzadigd vet beperken. Daarnaast is regelmatige lichaamsbeweging belangrijk voor het beheer van PCOS; streef naar ten minste 30 minuten matige aerobe activiteit per dag.

  Bert answered 1 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want het beste dieet voor PCOS is afhankelijk van de specifieke symptomen en behoeften van de persoon. Maar een gezond dieet met weinig bewerkte voedingsmiddelen en suiker en veel vezels en gezonde vetten is een goed begin. Bovendien vinden sommige vrouwen met PCOS dat een koolhydraatarm dieet kan helpen om hun symptomen te verbeteren.