Is tourette aangeboren?

  0
  409
  Alle vragenCategorie: syndromenIs tourette aangeboren?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Het syndroom van Tourette is een ticstoornis. Dit zijn plotse bewegingen en geluiden waar je weinig controle over hebt.   Is tourette aangeboren?
  3 Antwoorden
  Milan answered 1 jaar ago

  Het Tourette Syndroom (TS) is een complexe neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door repetitieve, onwillekeurige bewegingen en geluiden (tics). Tics zijn vaak01

  Er is niet één oorzaak van TS. Aangenomen wordt dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. De meeste gevallen van TS ontstaan bij kinderen, maar het kan zich ook bij volwassenen ontwikkelen.

  Wilma answered 1 jaar ago

  Dat kan. Het Tourette syndroom is een neurologische aandoening gekenmerkt door repetitieve, onwillekeurige bewegingen en vocalisaties die tics worden genoemd.

  Het syndroom van Gilles de la Tourette wordt vermoedelijk veroorzaakt door afwijkingen in bepaalde gebieden van de hersenen die beweging, evenwicht, emotie en denken controleren. Deze afwijkingen kunnen het gevolg zijn van genetica (een gen of genen die van ouders op kinderen worden overgedragen) of omgevingsfactoren (zoals infecties of hoofdletsel).

  Het is niet duidelijk waarom sommige mensen het Tourette syndroom ontwikkelen en anderen niet. Bij sommige mensen is het syndroom van Gilles de la Tourette aangeboren omdat het als genmutatie in de familie wordt doorgegeven.

  Hendry answered 1 jaar ago

  Men denkt dat het Tourette syndroom aangeboren is, maar de onderliggende oorzaak is nog onbekend.

  Het is nog steeds niet duidelijk wat het Tourette syndroom veroorzaakt, maar het is waarschijnlijk dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Sommige onderzoekers denken dat het Tourette syndroom kan worden veroorzaakt door problemen met de manier waarop zenuwcellen met elkaar communiceren, terwijl anderen denken dat het kan worden veroorzaakt door blootstelling aan bepaalde gifstoffen of virussen tijdens de vroege ontwikkeling.