Wat zijn neurologische aandoeningen?

  0
  697
  Alle vragenCategorie: aandoeningenWat zijn neurologische aandoeningen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Ik heb onlangs een artikel gelezen over neurologische aandoeningen. Maar kan iemand mij heel kort en duidelijk uitleggen wat dit preceis is. Wat zijn neurologische aandoeningen?
  4 Antwoorden
  Hendrik answered 2 jaar ago

  Neurologische aandoeningen zijn ziekten of verwondingen van de hersenen, het ruggenmerg of de zenuwen. Hersenaandoeningen kunnen een breed scala aan symptomen veroorzaken, waaronder veranderingen in stemming, denken en gedrag. Veel neurologische aandoeningen zijn chronische aandoeningen die voortdurende zorg vereisen.

  Enkele veel voorkomende neurologische aandoeningen zijn beroerte, dementie (zoals de ziekte van Alzheimer), multiple sclerose en de ziekte van Parkinson. Enkele zeldzamere aandoeningen zijn de ziekte van Lou Gehrig (amyotrofe laterale sclerose), de ziekte van Huntington en frontotemporale kwabdegeneratie.

  Caroline answered 2 jaar ago

  Neurologische aandoeningen zijn ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Ze kunnen een breed scala aan tekenen en symptomen veroorzaken, waaronder aanvallen, duizeligheid, problemen met bewegen, spreken of denken.

  Er zijn meer dan 600 verschillende neurologische aandoeningen. Tot de meest voorkomende behoren de ziekte van Alzheimer, een beroerte, epilepsie en migraine. Veel neurologische aandoeningen worden nog steeds niet goed begrepen. Er is meer onderzoek nodig om er betere behandelingen voor te vinden.

  Jozua answered 2 jaar ago

  Neurologische aandoeningen zijn ziekten of verwondingen van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en een netwerk van zenuwen die berichten van en naar verschillende delen van het lichaam sturen.

  Enkele veel voorkomende neurologische aandoeningen zijn de ziekte van Alzheimer, een beroerte, de ziekte van Parkinson en multiple sclerose. Veel neurologische aandoeningen kunnen ernstige invaliditeit of zelfs de dood tot gevolg hebben. Dankzij de vooruitgang in onderzoek en behandeling leiden veel mensen met neurologische aandoeningen nu echter een volwaardig en productief leven.

  Lies answered 2 jaar ago

  Neurologische aandoeningen zijn ziekten of letsels van de hersenen, het ruggenmerg of de zenuwen. Ze kunnen uw vermogen om te denken, te bewegen, te voelen, te spreken of te zien aantasten. Voorbeelden zijn de ziekte van Alzheimer, hersenverlamming, de ziekte van Parkinson en een beroerte.

  De meeste neurologische aandoeningen zijn chronische aandoeningen die voortdurende zorg vereisen. De behandeling kan bestaan uit medicijnen om de symptomen te verlichten, therapie om het functioneren te verbeteren en een operatie om lichamelijke problemen te corrigeren. Sommige aandoeningen kunnen door behandeling geheel of gedeeltelijk ongedaan worden gemaakt, terwijl andere dat niet kunnen. Veel mensen met neurologische aandoeningen moeten het hoofd bieden aan permanente invaliditeit.