Is een posttraumatische stressstoornis te genezen?

  0
  437
  Alle vragenCategorie: stoornisIs een posttraumatische stressstoornis te genezen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Als je iets heel engs of schokkend hebt meegemaakt kun je last gaan krijgen van posttraumatische stressstoornis. Is een posttraumatische stressstoornis te genezen?
  2 Antwoorden
  Milan answered 2 jaar ago

  Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een complexe psychische aandoening die zeer moeilijk te behandelen kan zijn. Maar met tijd, geduld en de hulp van een professionele therapeut of counselor kunnen veel mensen met PTSS hun symptomen overwinnen en een normaal, gezond leven leiden.

  Er is niet één "remedie" voor PTSS. De behandeling van de stoornis bestaat meestal uit een combinatie van therapieën zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), blootstellingstherapie en medicatie. Sommige mensen vinden ook zelfhulpgroepen nuttig bij het beheersen van hun symptomen. De sleutel is het vinden van het juiste behandelplan voor u en het lang genoeg volhouden om resultaten te zien.

  Noah answered 2 jaar ago

  De meeste mensen met PTSS worden niet beter met de tijd. Zonder behandeling kunnen de symptomen verergeren. Er zijn echter verschillende behandelingen beschikbaar waarvan is aangetoond dat ze effectief zijn om de symptomen te verminderen en mensen te helpen hun normale leven weer op te pakken. Deze behandelingen omvatten begeleiding en/of medicatie.