Wat zijn de kenmerken van syndroom van Down?

  0
  281
  Alle vragenCategory: syndromenWat zijn de kenmerken van syndroom van Down?
  gast Staff asked 8 months ago
  Zoals elk ander syndroom heeft ook het syndroom van Down zijn eigen kenmerken. Hoe kun je deze herkennen? Wat zijn de kenmerken van syndroom van Down?
  2 Answers
  Jane answered 7 months ago

  Het syndroom van Down is een genetische aandoening die leidt tot een verstandelijke beperking en karakteristieke lichamelijke kenmerken. Het komt voor bij ongeveer 1 op de 700 geboorten, en wordt veroorzaakt door een extra kopie van chromosoom 21.

  Mensen met het syndroom van Down hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Dit betekent dat ze moeite hebben om nieuwe dingen te leren en problemen op te lossen. Ook hebben ze meestal een achterstand in de spraak- en taalontwikkeling. Uiterlijke kenmerken die vaak worden gezien bij mensen met het syndroom van Down zijn een lage spierspanning, een platte neusbrug, een vooruitstekende tong en ogen die schuin omhoog staan.

  Jozua answered 7 months ago

  Het syndroom van Down is een genetische aandoening die een aantal lichamelijke en geestelijke verschillen veroorzaakt bij mensen die het hebben. Het ontstaat wanneer iemand een extra kopie van chromosoom 21 heeft. Dit veroorzaakt veranderingen in de manier waarop de hersenen en het lichaam zich ontwikkelen.

  Mensen met het syndroom van Down hebben vaak een klein gestalte, een afgeplatte neus, amandelvormige ogen, een slechte spiertonus en een laag IQ. Ze kunnen ook problemen hebben met horen en zien, hartafwijkingen en andere gezondheidsproblemen.