Wat zijn chronische aandoeningen?

  0
  93
  Alle vragenCategory: aandoeningenWat zijn chronische aandoeningen?
  gast Staff asked 2 months ago

  Wat zijn chronische aandoeningen?

  3 Answers
  Thijs answered 1 month ago

  Een chronische aandoening is een langdurig gezondheidsprobleem. Voorbeelden van fysieke chronische aandoeningen zijn hartaandoeningen, kanker en diabetes. Voorbeelden van mentale chronische aandoeningen zijn angststoornissen en depressies.

  Chronische aandoeningen kunnen mensen van alle leeftijden treffen. Ze zijn de belangrijkste oorzaak van overlijden en invaliditeit in de Verenigde Staten. Miljoenen mensen leven er dagelijks mee.

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de definitie van een chronische aandoening van persoon tot persoon kan verschillen.

  Femke answered 1 month ago

  Een chronische aandoening is een gezondheidsprobleem op lange termijn. Iemand met een chronische aandoening moet elke dag medicijnen nemen, regelmatig naar de dokter gaan en zijn levensstijl aanpassen om de aandoening onder controle te houden.

  Chronische aandoeningen zijn aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen en astma. Het kan ook gaan om psychische aandoeningen zoals depressie en angst.

  Hendry answered 1 month ago

  Een chronische aandoening is een langdurige ziekte die kan worden gecontroleerd maar niet genezen. Voorbeelden van chronische aandoeningen zijn astma, diabetes en hartaandoeningen.