Wat zijn chronische aandoeningen?

  0
  451
  Alle vragenCategorie: aandoeningenWat zijn chronische aandoeningen?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Ik heb onlangs een artikel gelezen over chronische aandoeningen. Kan iemand mij meer hierover vertellen.   Wat zijn chronische aandoeningen?
  3 Antwoorden
  Thijs answered 1 jaar ago

  Een chronische aandoening is een langdurig gezondheidsprobleem. Voorbeelden van fysieke chronische aandoeningen zijn hartaandoeningen, kanker en diabetes. Voorbeelden van mentale chronische aandoeningen zijn angststoornissen en depressies.

  Chronische aandoeningen kunnen mensen van alle leeftijden treffen. Ze zijn de belangrijkste oorzaak van overlijden en invaliditeit in de Verenigde Staten. Miljoenen mensen leven er dagelijks mee.

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de definitie van een chronische aandoening van persoon tot persoon kan verschillen.

  Femke answered 1 jaar ago

  Een chronische aandoening is een gezondheidsprobleem op lange termijn. Iemand met een chronische aandoening moet elke dag medicijnen nemen, regelmatig naar de dokter gaan en zijn levensstijl aanpassen om de aandoening onder controle te houden.

  Chronische aandoeningen zijn aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen en astma. Het kan ook gaan om psychische aandoeningen zoals depressie en angst.

  Hendry answered 1 jaar ago

  Een chronische aandoening is een langdurige ziekte die kan worden gecontroleerd maar niet genezen. Voorbeelden van chronische aandoeningen zijn astma, diabetes en hartaandoeningen.