Is bipolair hetzelfde als manisch depressief?

  0
  888
  Alle vragenCategorie: stoornisIs bipolair hetzelfde als manisch depressief?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij een bipolaire stoornis kun je last hebben van sterke stemmingswisselingen. Maar is bipolair hetzelfde als een manische depressie? Is bipolair hetzelfde als manisch-depressief?
  2 Antwoorden
  Luuk answered 2 jaar ago

  Bipolaire stoornis en manisch depressieve stoornis zijn beide diagnoses die worden gebruikt om een psychische aandoening te beschrijven die extreme stemmingswisselingen veroorzaakt. Deze stemmingswisselingen kunnen variëren van periodes van hoge energie en opgetogenheid (manie) tot diepe droefheid en wanhoop (depressie).

  Bipolaire stoornis is echter een ernstigere vorm van de ziekte, die kan leiden tot frequentere en intensere episoden van manie of depressie. Manisch depressieve stoornis wordt ook wel bipolaire stoornis I genoemd, terwijl bipolaire stoornis bipolaire stoornis II wordt genoemd.

  Famke answered 2 jaar ago

  Bipolaire stoornis is een geestesziekte die extreme stemmingswisselingen veroorzaakt, van manische hoogtepunten tot depressieve dieptepunten. Manie is een toestand van abnormaal verhoogde of prikkelbare stemming, die soms gepaard gaat met impulsiviteit en een slecht beoordelingsvermogen. Depressieve perioden kunnen aanzienlijke problemen in het dagelijks leven veroorzaken, zoals veranderingen in eetlust, slaap, energieniveau, concentratie en zelfbeeld. Bipolaire stoornis verschilt van depressieve stoornis (MDD), een eenmalige episode van depressie.