Wat zijn centraal neurologische aandoeningen?

  0
  807
  Alle vragenCategorie: aandoeningenWat zijn centraal neurologische aandoeningen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Kan iemand mij uitleggen wat centraal neurologische aandoeningen zijn. Wat zijn centraal neurologische aandoeningen?
  3 Antwoorden
  Femke answered 2 jaar ago

  Centrale neurologische aandoeningen zijn aandoeningen die de hersenen en/of het ruggenmerg aantasten. Ze kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid van dingen, waaronder hoofdletsel, infecties, beroertes, en tumoren. Enkele van de meest voorkomende aandoeningen van het centrale zenuwstelsel zijn beroerte, ziekte van Alzheimer, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson.

  Unice answered 2 jaar ago

  Aandoeningen van het centrale zenuwstelsel (CZS) tasten de hersenen en het ruggenmerg aan. Ze kunnen worden veroorzaakt door infecties, genetische afwijkingen, tumoren of trauma. Symptomen kunnen problemen zijn met beweging, gevoel, gezichtsvermogen, geheugen, stemming of cognitie. De behandeling hangt af van de onderliggende oorzaak, maar kan medicatie, een operatie of revalidatie omvatten.

  Enkele veel voorkomende aandoeningen van het centrale zenuwstelsel zijn:

  Ziekte van Alzheimer: Een progressieve neurologische aandoening die het geheugen en de cognitieve functie aantast.

  Beroerte: Een aandoening die optreedt wanneer de bloedtoevoer naar de hersenen wordt onderbroken, wat leidt tot beschadiging van het hersenweefsel.

  Ziekte van Parkinson: Een degeneratieve aandoening van het zenuwstelsel die de beweging aantast.

  Bert answered 2 jaar ago

  Volgens het National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS) wordt een aandoening van het centrale zenuwstelsel gedefinieerd als een "verstoring van de normale werking van de hersenen, het ruggenmerg of andere zenuwen als gevolg van letsel, ziekte of andere oorzaken".

  Er zijn veel verschillende soorten aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, die grofweg in twee hoofdtypen kunnen worden ingedeeld: die welke de hersenen aantasten en die welke het ruggenmerg aantasten.