Waarom autisme spectrum stoornis?

  0
  677
  Alle vragenCategorie: syndromenWaarom autisme spectrum stoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Als je gediagnosticeerd bent met autisme spectrum stoornis dan wordt informatie in de hersenen anders verwerkt dan bij andere mensen. Waarom spreekt men van autisme spectrum stoornis?      
  3 Antwoorden
  Mercedes answered 2 jaar ago

  Autisme spectrum stoornis (ASS) is een ontwikkelingsstoornis die de communicatie en sociale interactie beïnvloedt.

  Er is niet één oorzaak voor autisme, maar men denkt dat het veroorzaakt kan worden door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Enkele mogelijke omgevingsfactoren die kunnen bijdragen aan autisme zijn: te vroeg geboren worden, blootstelling aan bepaalde chemicaliën of giftige stoffen, en een ouder hebben die ASS heeft.

  Jonathan answered 2 jaar ago

  De hoofdoorzaak van autisme spectrum stoornis is nog onbekend, maar onderzoek suggereert dat het kan worden veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Enkele van de belangrijkste theorieën zijn:

  1) Een probleem met de vorming of functie van bepaalde zenuwcellen in de hersenen. Deze theorie suggereert dat autisme spectrum stoornis kan worden veroorzaakt door een defect in de ontwikkeling van de hersenen voor of kort na de geboorte.

  2) Schade aan het centrale zenuwstelsel veroorzaakt door virussen, chemicaliën, of andere omgevingsfactoren

  3) Problemen met het immuunsysteem die leiden tot ontstekingen in de hersenen

  4) Verschillen in hoe de hersenen informatie verwerken.

  James answered 2 jaar ago

  Er is nog veel onbekend over autisme spectrum stoornis, maar wetenschappers geloven dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Studies hebben aangetoond dat autismespectrumstoornissen vaker voorkomen in gezinnen waar al eerder ADHD, obsessieve-compulsieve stoornis of depressie is voorgekomen.

  Er wordt aangenomen dat sommige gevallen van autisme kunnen worden veroorzaakt door blootstelling aan giftige stoffen zoals kwik of lood, maar de rol van omgevingsfactoren bij autismespectrumstoornissen blijft grotendeels onontgonnen. Sommige onderzoekers denken dat infecties tijdens de zwangerschap of de vroege kinderjaren een rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van autisme, terwijl anderen geloven dat blootstelling aan bepaalde virussen het risico kan verhogen.