Wat voel je bij het syndroom van Tietze?

  0
  1198
  Alle vragenCategorie: syndromenWat voel je bij het syndroom van Tietze?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij het syndroom van Tietze is er sprake van een ontsteking van de kraakbeenverbindingen tussen een of meerdere ribben en het borstbeen. Wat voel je bij het syndroom van Tietze?
  3 Antwoorden
  Daan answered 2 jaar ago

  Het syndroom van Tietze is een aandoening die wordt gekenmerkt door pijn op de borst en zwelling in het gebied rond de ribben. De pijn is meestal erger bij diep inademen of hoesten. U kunt ook koorts hebben en zich algemeen ziek voelen.

  De oorzaak van het syndroom van Tietze is niet bekend, maar het kan te wijten zijn aan een ontsteking van het kraakbeen of de gewrichtsbanden die de ribben op hun plaats houden. Het kan op elke leeftijd voorkomen, maar komt het meest voor bij jongvolwassenen.

  Het syndroom van Tietze wordt behandeld met rust, ijskompressen en pijnstillende medicijnen zoals ibuprofen. In sommige gevallen kan een operatie nodig zijn om beschadigd kraakbeen of beschadigde gewrichtsbanden te herstellen.

  Wilma answered 2 jaar ago

  Dank u voor het stellen van deze vraag. Ik kan me voorstellen hoe pijnlijk en frustrerend het moet zijn om met het syndroom van Tietze te maken te hebben. Hier is wat informatie die nuttig kan zijn

  Het syndroom van Tietze is een relatief zeldzame aandoening die wordt gekenmerkt door pijn op de borst en zwelling van het kraakbeen van de ribben. De precieze oorzaak van het syndroom van Tietze is onbekend, maar er wordt gedacht dat het te maken heeft met een ontsteking van het ribkraakbeen. De aandoening komt meestal voor bij jongvolwassenen en verbetert meestal na verloop van tijd zonder behandeling. De pijn en zwelling kunnen echter vrij hevig zijn en weken of maanden aanhouden

  Er zijn verschillende dingen die kunnen helpen de pijn en zwelling te verlichten die gepaard gaan met het syndroom van Tietze.

  Shannon answered 2 jaar ago

  De meeste mensen met het syndroom van Tietze hebben pijn op de borst en in de bovenrug. De pijn kan scherp of pijnlijk zijn en verergeren als u diep inademt of uw armen boven uw hoofd beweegt. Ook kan er een zwelling in het gebied rond de ribben optreden.