Hoe werkt het prikkelbare darm syndroom?

  0
  504
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe werkt het prikkelbare darm syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) heeft u regelmatig buikpijn en problemen met de ontlasting. Hoe werkt het prikkelbare darm syndroom?
  2 Antwoorden
  Latoya answered 2 jaar ago

  De darmen worden gecontroleerd door het autonome zenuwstelsel. Dit systeem heeft twee takken: het sympathische en het parasympathische. Het sympathische zenuwstelsel (SNS) wordt geactiveerd wanneer we ons bedreigd voelen en bereidt het lichaam voor op "vechten of vluchten". Het doet dit door het vrijkomen van adrenaline en cortisol te stimuleren, waardoor de hartslag, de ademhaling en de bloedsuikerspiegel toenemen.

  Het parasympatisch zenuwstelsel (PNS) is verantwoordelijk voor het kalmeren van het lichaam nadat een stressrespons is geactiveerd. Het doet dit door de hartslag te vertragen, de bloeddruk te verlagen en voedsel te helpen verteren.

  Jane answered 2 jaar ago

  De oorzaak van het prikkelbare darm syndroom is onbekend, maar het kan te maken hebben met problemen met de spieren in de darm en veranderingen in de manier waarop de darm werkt.

  Sommige mensen met IBS melden dat het eten van bepaalde voedingsmiddelen hun symptomen verergert. Anderen merken dat het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen helpt om hun symptomen te verlichten. IBS kan ook in verband worden gebracht met stress en angst.