Wat verstaan we onder mentale gezondheid?

  0
  1147
  Alle vragenCategorie: Mentale gezondheidWat verstaan we onder mentale gezondheid?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Als je aan gezondheid denkt, denk je al snel aan je lijf, aan je conditie, je fysieke gezondheid. Maar ook onze mentale gezondheid is belangrijk. Wat verstaan we onder mentale gezondheid?
  4 Antwoorden
  Thijs answered 2 jaar ago

  Geestelijke gezondheid is de toestand van onze geest, emoties en gedachten. Het is de staat van zijn waarin we ons positief kunnen voelen over onszelf, ons leven en de mensen om ons heen. Het stelt ons in staat om zowel mentaal als emotioneel op ons best te functioneren. Wanneer van iemand wordt gezegd dat hij een goede geestelijke gezondheid heeft, betekent dit dat hij zich mentaal en emotioneel op een goede plaats bevindt.

  Geestesziekten daarentegen verwijzen naar een groep diagnosticeerbare mentale stoornissen die onze stemming, ons denken en ons gedrag beïnvloeden. Deze stoornissen maken het ons moeilijk om met de activiteiten van het dagelijkse leven om te gaan. Ze kunnen mild of ernstig zijn, maar hebben allemaal invloed op hoe we onszelf en onze omgeving ervaren.

  Felicia answered 2 jaar ago

  Geestelijke gezondheid is een toestand van welzijn waarin ieder individu zijn of haar eigen potentieel realiseert, kan omgaan met de normale spanningen van het leven, productief en vruchtbaar kan werken, en in staat is een bijdrage te leveren aan zijn of haar gemeenschap.

  Hans answered 2 jaar ago

  Geestelijke gezondheid is een toestand van welzijn waarin ieder individu zijn of haar eigen potentieel realiseert, kan omgaan met de normale spanningen van het leven, productief en vruchtbaar kan werken, en in staat is een bijdrage te leveren aan haar of zijn gemeenschap.

  Lies answered 2 jaar ago

  Geestelijke gezondheid verwijst naar ons cognitief, gedragsmatig en emotioneel welzijn. Het is hoe we denken, voelen en handelen in reactie op levenssituaties. De term omvat ons vermogen om met stress om te gaan, onze emoties te beheersen, beslissingen te nemen en met anderen om te gaan

  Een goede geestelijke gezondheid is niet noodzakelijkerwijs de afwezigheid van geestelijke gezondheidsproblemen. Iedereen heeft wel eens momenten waarop hij of zij zich verdrietig, angstig of neerslachtig voelt. Maar een goede geestelijke gezondheid stelt ons in staat om snel van deze episodes te herstellen en zonder al te veel verstoring verder te gaan met ons leven

  Mentale gezondheidsproblemen kunnen variëren van mild (bv. zich een beetje down voelen na een relatiebreuk) tot ernstig (bv. paranoïde gedachten hebben of stemmen horen).