Wat te doen bij Hellp syndroom?

  0
  573
  Alle vragenCategorie: syndromenWat te doen bij Hellp syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij het Hellp syndroom heeft een persoon last van de afbraak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn heel belangrijk, ze zorgen namelijk voor het vervoeren van zuurstof door het lichaam. Wat kun je dus doen als je te maken hebt met het Hellp syndroom?
  3 Antwoorden
  Milan answered 2 jaar ago

  De eerste stap in de behandeling van het hellp-syndroom is het stoppen van het bloeden. Dit kan worden gedaan door het geven van een bloedtransfusie, het gebruik van medicijnen om uw bloed te laten stollen, of een operatie.

  Nadat het bloeden is gestopt, moet u ondersteunende zorg krijgen.

  Thomas answered 2 jaar ago

  Het HELLP-syndroom is een levensbedreigende aandoening die tijdens de zwangerschap kan optreden. Het staat voor Hemolyse (het afbreken van rode bloedcellen), verhoogde leverenzymen en een laag aantal bloedplaatjes. Onbehandeld kan het leiden tot leverfalen, epileptische aanvallen en zelfs de dood.

  Joey answered 2 jaar ago

  Het Hellp-syndroom is een levensbedreigende complicatie van de zwangerschap, en het is belangrijk dat u de tekenen en symptomen kent, zodat u meteen hulp kunt krijgen als u denkt dat u er last van heeft.

  Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn: buikpijn, misselijkheid, braken, lage koorts, snelle hartslag, zwelling van handen en voeten en verminderde urineproductie. Als u een van deze symptomen tijdens uw zwangerschap ervaart, zoek dan onmiddellijk medische hulp.