Wat is exposure therapie?

  0
  554
  Alle vragenCategorie: therapieWat is exposure therapie?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Er zijn verschillende vormen van therapie die mensen kunnen helpen. Wat is exposure therapie?
  3 Antwoorden
  Tom answered 2 jaar ago

  Exposure therapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie (CGT) die wordt gebruikt om angststoornissen te behandelen. Hierbij wordt iemand geleidelijk blootgesteld aan de dingen waar hij of zij bang voor is. Hierdoor leert de persoon dat deze dingen niet zo gevaarlijk zijn als hij dacht en dat hij ze aankan. Exposure therapie kan met of zonder medicatie worden toegepast.

  Loes answered 2 jaar ago

  Exposure therapie is een psychotherapeutische behandeling waarbij mensen worden blootgesteld aan de dingen waar ze bang voor zijn. Het doel is mensen te helpen hun angst onder ogen te zien en te beheersen.

  Exposure therapie kan met of zonder medicijnen worden gegeven. Het wordt meestal gebruikt voor de behandeling van angststoornissen, zoals fobieën, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en obsessieve-compulsieve stoornis (OCD). Exposure therapie is ook nuttig gebleken bij depressie, eetstoornissen en verslaving.

  Latifah answered 2 jaar ago

  Exposure therapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie waarbij mensen geleidelijk worden blootgesteld aan de dingen waar ze bang voor zijn of die ze vermijden. Dit type therapie wordt gebruikt om aandoeningen als fobieën, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en sociale angststoornis te behandelen.

  Exposure therapie kan mensen helpen hun angsten te overwinnen door hen te leren hoe ze de gevoelens en sensaties die ze ervaren bij blootstelling aan datgene waar ze bang voor zijn, kunnen verdragen en ermee om kunnen gaan. De therapeut zal de persoon eerst helpen zijn angst te identificeren en zal dan samen met hem een plan opstellen om er geleidelijk aan mee om te gaan.