Wat kun je met psychologie?

  0
  434
  Alle vragenCategorie: PsycholoogWat kun je met psychologie?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  Wat kun je met psychologie?

  3 Antwoorden
  Hans answered 2 jaar ago

  Er zijn veel dingen die je met psychologie kunt doen. Je zou in een kliniek of ziekenhuis kunnen werken, waar je patiënten begeleidt die worstelen met psychische problemen. Je kunt ook onderzoek doen, verschillende psychologische verschijnselen bestuderen en menselijk gedrag beter proberen te begrijpen. Of je kunt werken als leraar of professor, waarbij je de volgende generatie psychologen opleidt.

  Max answered 2 jaar ago

  Psychologie is de studie van menselijk gedrag. Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals begrijpen waarom mensen de dingen doen die ze doen, het diagnosticeren en behandelen van psychische stoornissen en het helpen van mensen bij het veranderen van hun gedrag. Daarnaast kan psychologie worden gebruikt om te begrijpen hoe groepen mensen denken en zich gedragen, wat nuttig kan zijn voor marketingdoeleinden of om sociale fenomenen te begrijpen.

  Caroline answered 2 jaar ago

  Er zijn veel dingen die je met psychologie kunt doen. Je kunt therapeut worden, in het onderzoek werken, of leraar worden. Je kunt ook in de marketing of reclame gaan werken, of zelfs in de rechtshandhaving.