Wat is WPW syndroom?

  0
  817
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is WPW syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Als mensen een snelle hartslag hebben, spreekt men van het WPW syndroom. Wat is het WPW syndroom precies?
  4 Antwoorden
  Samantha answered 2 jaar ago

  Het WPW-syndroom is een aandoening waarbij er een extra elektrische baan is tussen de boezems en de kamers van het hart. Dit kan leiden tot een snelle hartslag, hartkloppingen en in sommige gevallen tot een hartstilstand. De aandoening is relatief zeldzaam en komt bij slechts ongeveer 0,1% van de bevolking voor. Toch is het belangrijk om ervan op de hoogte te zijn, omdat het levensbedreigend kan zijn als het niet wordt behandeld. Er zijn twee typen WPW-syndroom: Type 1 en Type 2. Type 1 is het meest voorkomende type, ongeveer 60-70% van alle gevallen. Het wordt veroorzaakt door een accessoire pathway (AP) die de atria en ventrikels rechtstreeks met elkaar verbindt en de av-knoop omzeilt.

  Jane answered 2 jaar ago

  Het WPW-syndroom is een zeldzame aangeboren hartafwijking die resulteert in een abnormale kortsluitende elektrische verbinding tussen de boezems en de kamers van het hart. Dit kan leiden tot episodes van tachycardie (een zeer snelle hartslag) en zelfs fibrillatie (een onregelmatige, gevaarlijk snelle hartslag).

  In de meeste gevallen is het WPW-syndroom ongevaarlijk en is er geen behandeling nodig. In sommige gevallen kan het echter ernstige problemen veroorzaken, zoals een hartstilstand. Als u denkt dat u of iemand die u kent het WPW-syndroom heeft, is het belangrijk om naar een arts te gaan voor een goede diagnose en behandeling.

  Lucas answered 2 jaar ago

  Het WPW-syndroom, ook bekend als het Wolff-Parkinson-White-syndroom, is een hartaandoening die wordt gekenmerkt door een abnormaal elektrisch pad tussen de boezems en de kamers van het hart. Deze route, de bundel van Kent genoemd, resulteert in een snelle hartslag (meestal "hartkloppingen" genoemd). Hoewel het WPW-syndroom niet levensbedreigend is, kan het gevaarlijk zijn als het niet wordt behandeld. In sommige gevallen kan het WPW-syndroom leiden tot plotselinge hartdood. Behandeling van het WPW-syndroom bestaat meestal uit medicijnen of elektrische cardioversie (een procedure die wordt gebruikt om het hart weer in het normale ritme te schokken). Bij sommige mensen met WPW-syndroom kan ook een operatie nodig zijn om de abnormale elektrische baan te corrigeren.

  Jozua answered 2 jaar ago

  Het WPW-syndroom is een aandoening die het elektrische systeem van het hart aantast. Het belangrijkste symptoom van het WPW-syndroom is een snelle hartslag (hartkloppingen). Hartkloppingen worden vaak uitgelokt door inspanning, stress, cafeïne of alcohol. Bij sommige mensen kan het WPW-syndroom leiden tot hartritmestoornissen, zoals atriumfibrilleren. Het WPW-syndroom wordt veroorzaakt door een extra elektrische baan in het hart. Deze extra elektrische baan zorgt ervoor dat elektrische impulsen te snel door het hart gaan, wat kan leiden tot een abnormale hartslag. Het WPW-syndroom wordt meestal behandeld met medicijnen of een operatie om de extra elektrische baan te vernietigen.