Hoe kan de huisarts je verwijzen naar de psycholoog?

  0
  280
  Alle vragenCategorie: PsycholoogHoe kan de huisarts je verwijzen naar de psycholoog?
  gast Staf asked 4 weken ago

  Hoe kan de huisarts je verwijzen naar de psycholoog?

  3 Antwoorden
  Caroline answered 3 weken ago

  Een huisarts kan u doorverwijzen naar een psycholoog door een verwijsbrief te schrijven of een formulier in te vullen dat een geestelijke gezondheidsbeoordeling wordt genoemd. De doorverwijzing zal informatie bevatten over uw algemene gezondheid, de symptomen die hebben geleid tot de doorverwijzing, en alle andere relevante informatie. De psycholoog zal deze informatie gebruiken om te beslissen of u verder onderzocht moet worden en zo ja, welke behandeling voor u het meest geschikt zou zijn.

  Jozua answered 3 weken ago

  Als u het gevoel hebt dat u naar een psycholoog moet, kunt u dat het beste doen via uw huisarts. Huisartsen kunnen u helpen bepalen of u het beste naar een psycholoog kunt gaan en kunnen u doorverwijzen naar psychologen bij u in de buurt die aan uw specifieke behoeften kunnen voldoen

  De meeste huisartsen zullen beginnen met een screeningsgesprek om te zien of er rode vlaggen zijn die suggereren dat het bezoeken van een psycholoog nuttig zou zijn. Dit houdt meestal in dat er vragen worden gesteld over de symptomen, hoe lang ze al aanwezig zijn, hoe ze het dagelijks functioneren beïnvloeden, enz.

  Jonathan answered 3 weken ago

  De huisarts kan u doorverwijzen naar de psycholoog door een formulier in te vullen of een brief naar de psycholoog te sturen. De huisarts kan ook telefonisch contact opnemen met de psycholoog om u een behandeling aan te bevelen.