Wat is Waardenburg syndroom type 2?

  0
  404
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is Waardenburg syndroom type 2?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Er zijn 4 typen van het syndroom van Waardenburg. Bij elk type komen bepaalde kenmerken vaker voor. Wat is Waardenburg syndroom type 2?
  2 Antwoorden
  Mercedes answered 2 jaar ago

  Het Valuesburgsyndroom type 2 is een zeldzame ziekte die wordt gekenmerkt door een defect in het transport van monocarboxylzuren over de bloed-hersenbarrière. Dit leidt tot een ophoping van deze zuren in de hersenen, die zenuwcellen beschadigt en neurologische problemen veroorzaakt.

  Er bestaat geen genezing voor het syndroom van valuesburg type 2, en de behandeling richt zich op het beheersen van de symptomen. Dit kan bestaan uit medicijnen om het zuurniveau in de hersenen te verlagen, fysiotherapie om te helpen met bewegen en coördinatie, en spraaktherapie om te helpen met communiceren.

  Thijs answered 2 jaar ago

  Er is niet veel informatie over "waardenburgsyndroom type 2" te vinden op het internet. Het is echter mogelijk dat dit een verzonnen aandoening is die iemand heeft bedacht om zijn eigen persoonlijke waarden of overtuigingen te beschrijven.

  Ook is het mogelijk dat het om een echte aandoening gaat die niet formeel door de medische gemeenschap is erkend. Als dit het geval is, moet meer informatie worden verzameld om vast te stellen wat precies de oorzaak is van het "waardenburgsyndroom type 2" en hoe het kan worden behandeld.