Wat is thoracaal uitlaat syndroom?

  0
  960
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is thoracaal uitlaat syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Onlangs heb ik een artikel gelezen over het thoracaal uitlaat syndroom. Ik ben er niet helemaal uitgekomen, omdat het nogal ingewikkeld was. Kan iemand mij uitleggen wat het thoracaal uitlaat syndroom precies is?    
  4 Antwoorden
  Wilma answered 2 jaar ago

  Het Thoracic outlet syndroom is een aandoening waarbij er een compressie is van de zenuwen en bloedvaten (slagaders en aders) die tussen de nek en de schouder lopen. Deze beknelling kan pijn, gevoelloosheid, tintelingen, zwakte of andere problemen in de arm en hand veroorzaken.

  De meest voorkomende oorzaak van het thoracic outlet syndroom is een beknelling van de zenuwen en bloedvaten door het sleutelbeen en de eerste rib. Dit kan veroorzaakt worden door letsel of door een structureel probleem met de botten of spieren. Minder vaak voorkomende oorzaken zijn zwangerschap, tumoren, en bandspieren die aan het sleutelbeen vastzitten.

  Boaz answered 2 jaar ago

  Het Thoracic outlet syndroom (TOS) is een aandoening die optreedt wanneer er compressie is van de zenuwen en bloedvaten in de ruimte tussen uw sleutelbeen en uw eerste rib. De beknelling kan verschillende oorzaken hebben, waaronder anatomische afwijkingen, trauma, of letsel door herhaald gebruik. TOS kan een breed scala aan symptomen veroorzaken, waaronder pijn in de nek, schouders en arm; gevoelloosheid en tintelingen in de arm en hand; zwakte in de arm; en hoofdpijn. Hoewel TOS een relatief zeldzame aandoening is, is het belangrijk dat u medische hulp zoekt als u een van deze symptomen ervaart, omdat ze kunnen wijzen op andere, ernstiger aandoeningen.

  Dr.

  Olivier answered 2 jaar ago

  Het Thoracic outlet syndroom is een aandoening waarbij er een compressie is van de zenuwen en bloedvaten tussen het sleutelbeen en de eerste rib. Dit kan pijn, gevoelloosheid of zwakte in de arm en hand veroorzaken.

  Het meest voorkomende symptoom van het thoracic outlet syndroom is pijn in de schouder en nek die uitstraalt naar de arm. U kunt ook last hebben van gevoelloosheid of tintelingen in de vingers, zwakte in de arm of hand, koude handen, en een afname van de grijpkracht. De symptomen verergeren vaak wanneer u uw arm boven uw hoofd heft of wanneer u voorover buigt.

  Jochem answered 2 jaar ago

  Het Thoracic outlet syndroom (TOS) treedt op wanneer de zenuwen en bloedvaten in de ruimte tussen het sleutelbeen en de eerste rib worden bekneld. Dit kan pijn in de nek en schouder veroorzaken, evenals gevoelloosheid of tintelingen in de vingers. TOS kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder anatomische afwijkingen, herhaaldelijke stress of trauma van het gebied, zwangerschap of zwaarlijvigheid. De behandeling van TOS hangt af van de onderliggende oorzaak, maar kan bestaan uit fysiotherapie, verandering van levensstijl, operatie of een combinatie hiervan. Het thoracic outlet syndroom kan een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van leven, dus het is belangrijk medische hulp te zoeken als u denkt dat u mogelijk deze aandoening heeft.