Wat is Munchausen syndroom?

  0
  539
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is Munchausen syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Onlangs heb ik een artikel gelezen over Munchausen syndroom. Zou iemand mij meer over dit syndroom kunnen vertellen. Wat is Munchausen syndroom?
  3 Antwoorden
  Luuk answered 2 jaar ago

  Munchausen Syndroom is een mentale stoornis waarbij iemand herhaaldelijk ziekte of letsel veinst. Mensen met het Munchausen Syndroom doen veel moeite om anderen ervan te overtuigen dat ze ziek zijn, en gaan zelfs zo ver dat ze zichzelf verwondingen toebrengen.

  Het Munchausen Syndroom begint meestal in de vroege volwassenheid en treft zowel mannen als vrouwen in gelijke mate. Mensen met deze aandoening hebben vaak een intense behoefte aan aandacht en bewondering. Ze kunnen zich ook verveeld of leeg van binnen voelen en hun ziekte gebruiken als een manier om aandacht van anderen te krijgen.

  Rachel answered 2 jaar ago

  Het is een geestelijke stoornis waarbij een persoon ziekten of symptomen bij zichzelf veinst of opwekt om aandacht of sympathie van anderen te krijgen. Vernoemd naar Baron Munchausen, een Duitse edelman die bekend stond om het vertellen van schandalige sterke verhalen over zijn avonturen, werd het syndroom voor het eerst vastgesteld in de jaren 1950.

  Mensen met het Munchausen syndroom doen vaak veel moeite om hun bedrog te verhullen. Ze kunnen bijvoorbeeld verhalen verzinnen over hoe ze ziek zijn geworden of hun symptomen overdrijven. Ook bezoeken ze talloze artsen en ziekenhuizen, soms zelfs buiten de stad, om medische zorg voor hun "ziekte" te krijgen In sommige gevallen laten ze zelfs operaties of andere behandelingen uitvoeren zonder dat ze die echt nodig hebben.

  Jelisa answered 1 jaar ago

  Munchausen Syndroom is een psychische stoornis waarbij een persoon herhaaldelijk symptomen van ziekte bij zichzelf veinst of produceert om aandacht te krijgen van artsen, verpleegkundigen of andere mensen. Mensen met het Munchausen Syndroom doen vaak veel moeite om het te laten lijken alsof ze echt ziek zijn. Ze kunnen zichzelf bijvoorbeeld stiekem verwonden en dan doen alsof ze gewond of ziek zijn.

  Het Munchausen Syndroom is zeldzaam, maar het kan gevaarlijk zijn omdat het ertoe kan leiden dat mensen onnodige onderzoeken en behandelingen ondergaan. Het is belangrijk om hulp te zoeken als u denkt dat u of iemand die u kent het Munchausen Syndroom heeft.