Hoe vaak komt syndroom van turner voor?

  0
  481
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe vaak komt syndroom van turner voor?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Het syndroom van Turner is een¬†aangeboren ziekte die alleen bij meisjes en vrouwen voorkomt. Maar hoe vaak komt deze syndroom voor.   Hoe vaak komt syndroom van turner voor?
  4 Antwoorden
  Jochem answered 2 jaar ago

  Het syndroom van Turner komt vrij vaak voor, bij ongeveer 1 op de 2500 levend geboren vrouwen. Het wordt veroorzaakt door een chromosoomafwijking en resulteert in een reeks lichamelijke kenmerken die uniek zijn voor meisjes en vrouwen met het syndroom van Turner.

  Enkele van de meest voorkomende kenmerken zijn een klein gestalte, een ingezwenkte nek, laag aangezette oren, hartafwijkingen en onvruchtbaarheid. Meisjes en vrouwen met het syndroom van Turner hebben ook een hoger risico op bepaalde medische aandoeningen zoals diabetes en hoge bloeddruk. Met de juiste medische zorg leiden de meeste vrouwen met het syndroom van Turner echter een gezond leven.

  Rachel answered 2 jaar ago

  Het Turner-syndroom is de meest voorkomende chromosoomafwijking bij vrouwen en treft ongeveer 1 op de 2500 levend geboren vrouwen. Het treedt op wanneer een van de twee X-chromosomen van een meisje abnormaal is of ontbreekt. Dit kan willekeurig gebeuren, maar meestal is het syndroom van Turner het gevolg van een probleem met de eicel van de moeder of met de zaadcel van de vader.

  Caroline answered 2 jaar ago

  Het syndroom van Turner komt veel vaker voor dan de meeste mensen denken. Ongeveer 1 op de 2500 meisjes wordt geboren met het syndroom van Turner.

  Elain answered 1 jaar ago

  Turner Syndroom komt ongeveer net zo vaak voor als Cystic Fibrosis. Het komt voor bij ongeveer 1 op de 2500 vrouwen.