Wat is manuele therapie?

  0
  736
  Alle vragenCategorie: therapieWat is manuele therapie?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Onlangs heb ik een artikel gelezen over een manuele therapie. Kan iemand mij meer uitleggen over manuele therapie.   Wat is manuele therapie?
  3 Antwoorden
  Caroline answered 1 jaar ago

  Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie waarbij de handen worden gebruikt om pijn, disfunctie of andere gezondheidsproblemen te behandelen. Het kan verschillende technieken omvatten, zoals massage, mobilisatie en manipulatie van gewrichten, strekken en druk.

  Manuele therapie is effectief gebleken bij de behandeling van een groot aantal aandoeningen, waaronder rugpijn, nekpijn, schouderpijn, carpaal tunnel syndroom en hoofdpijn. Het is ook nuttig gebleken om de bewegingsvrijheid en flexibiliteit te verbeteren en ontstekingen te verminderen.

  Luuk answered 1 jaar ago

  Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie waarbij de handen worden gebruikt om aandoeningen van het bewegingsapparaat te behandelen. Het omvat massage, mobilisatie en manipulatie. Manuele therapie is effectief gebleken bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder rugpijn, nekpijn en hoofdpijn.

  David answered 1 jaar ago

  Manuele therapie is het gebruik van handen om iemands spieren en andere zachte weefsels te bewegen, te manipuleren of te masseren. Het kan worden gebruikt om het bewegingsbereik te verbeteren, pijn te verlichten en genezing te bevorderen. Manuele therapie kan alleen worden gebruikt of in combinatie met andere behandelingen zoals oefeningen of medicijnen.