Wat is Lumbosacraal Radiculair syndroom?

  0
  315
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is Lumbosacraal Radiculair syndroom?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Bij een lumbosacraal radiculair syndroom is een zenuwwortel in de onderrug bekneld. Je voelt dan pijn in je rug of je zitvlak.   Wat is Lumbosacraal Radiculair syndroom?
  2 Antwoorden
  Jolijn answered 1 jaar ago

  Het lumbosacraal radiculair syndroom is een medische aandoening die wordt gekenmerkt door pijn, gevoelloosheid en zwakte in de onderrug en de benen. De pijn straalt vaak uit naar de benen en kan vrij hevig zijn. Gevoelloosheid en zwakte worden meestal erger bij verhoogde activiteit en kunnen verbeteren bij rust.

  Het lumbosacraal radiculair syndroom wordt veroorzaakt door compressie of irritatie van een of meer zenuwwortels in de onderrug. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder hernia's, wervelkanaalstenose, spondylolisthesis of een hernia. De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van medicijnen, fysiotherapie en soms een operatie.

  Latifah answered 1 jaar ago

  Het lumbosacraal radiculair syndroom is een aandoening die ontstaat wanneer een van de ruggenmergzenuwen die tussen de onderrug en de voeten lopen, wordt samengedrukt of geïrriteerd raakt. Dit kan pijn, tintelingen, gevoelloosheid en zwakte veroorzaken in het getroffen been of de getroffen voet.

  De meest voorkomende oorzaak van het lumbosacraal radiculair syndroom is een hernia in de onderrug. Andere oorzaken zijn onder meer spinale stenose (een vernauwing van de wervelkolom), degeneratieve schijfziekte, spondylolisthesis (een aandoening waarbij de ene wervel naar voren schuift op de andere), en infectie of tumor.