Hoe ontstaat een radiculair syndroom?

  0
  436
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe ontstaat een radiculair syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij een radiculair syndroom is een zenuwwortel in de onderrug bekneld. Meestal komt dit door een uitpuilende tussenwervelschijf. Hoe ontstaat een radiculair syndroom?
  3 Antwoorden
  Florance answered 2 jaar ago

  Radiculair syndroom is een term die wordt gebruikt om een groep symptomen te beschrijven die kunnen optreden wanneer er druk is op het ruggenmerg of een van de zenuwwortels. De symptomen kunnen pijn, gevoelloosheid, tintelingen en zwakte in de armen of benen zijn.

  De meest voorkomende oorzaak van het radiculair syndroom is een hernia. Andere oorzaken zijn wervelkanaalvernauwing, tumoren en infecties. De behandeling hangt af van de onderliggende oorzaak en kan bestaan uit medicijnen, een operatie of fysiotherapie.

  James answered 2 jaar ago

  Radiculair syndroom is een gevolg van compressie of irritatie van de spinale zenuwwortels. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende zaken zoals een hernia, botsporen en trauma. Wanneer de zenuwwortels worden samengedrukt of geïrriteerd, kan dit pijn, tintelingen, gevoelloosheid en zwakte in de armen en benen veroorzaken.

  Lies answered 2 jaar ago

  Radiculair syndroom wordt meestal veroorzaakt door compressie of irritatie van een of meer spinale zenuwwortels. De meest voorkomende oorzaken van radiculair syndroom zijn hernia's, spinale stenose en spondylolisthesis. Andere oorzaken zijn infecties, tumoren en verwondingen.

  De symptomen van het radiculair syndroom zijn afhankelijk van de wortel of wortels die samengedrukt of geïrriteerd zijn. De meest voorkomende symptomen zijn pijn, gevoelloosheid, tintelingen en zwakte in het getroffen lidmaat. In sommige gevallen kunnen mensen ook problemen ondervinden met de blaas- of darmfunctie.