Wat is het shaken baby syndroom?

  0
  499
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is het shaken baby syndroom?
  gast Staf asked 1 jaar ago

  Wat is het shaken baby syndroom?

  4 Antwoorden
  Latoya answered 1 jaar ago

  Shaken baby syndrome (SBS) is een ernstige vorm van kindermishandeling die optreedt wanneer een verzorger een baby of peuter bruut schudt, waardoor de hersenen heen en weer stuiteren tegen de schedel. Dit kan bloedingen in de hersenen, zwellingen en blijvende schade veroorzaken. SBS leidt vaak tot toevallen, verstandelijke beperking, blindheid, doofheid en verlamming. In ernstige gevallen kan de dood optreden.

  Klaas answered 1 jaar ago

  Shaken baby syndrome (SBS) is een vorm van kindermishandeling die optreedt wanneer een verzorger een kind mishandelt door hem of haar met geweld te schudden. Hierdoor kunnen de hersenen van het kind rondstuiteren in zijn of haar schedel, wat leidt tot ernstige verwondingen, waaronder bloedingen en zwellingen in de hersenen, blindheid en zelfs de dood.

  Mercedes answered 1 jaar ago

  Het geschudde babysyndroom is een zeldzame vorm van kindermishandeling die ernstig letsel kan veroorzaken, waaronder blijvend hersenletsel. Het treedt op wanneer een baby met geweld wordt geschud, waardoor de hersenen binnen de schedel heen en weer stuiteren. Dit kan leiden tot bloedingen in de hersenen, schade aan de zenuwen en cellen in de hersenen, en verlies van gezichtsvermogen of gehoor.

  Het shakenbabysyndroom treft meestal baby's van 3 maanden of jonger, maar het kan ook voorkomen bij oudere kinderen. Het is belangrijk te weten dat elke hoeveelheid schudden gevaarlijk kan zijn voor een baby. Als u denkt dat iemand die u kent zijn of haar kind mishandelt, bel dan onmiddellijk de politie of de kinderbescherming.

  Wilma answered 1 jaar ago

  Het geschudde babysyndroom is een vorm van kindermishandeling die optreedt wanneer een verzorger een baby of kind schudt. Door het schudden beweegt het hoofd van het kind snel heen en weer, wat kan leiden tot ernstige verwondingen, waaronder bloedingen in de hersenen, blindheid en zelfs de dood.

  Shaken baby syndroom wordt vaak veroorzaakt door frustratie of woede van de verzorger, en het kan gebeuren als het kind heel jong is of zelfs als baby. Het is belangrijk om te onthouden dat elke hoeveelheid schudden ernstige schade kan toebrengen aan een kind, dus het is nooit goed om een baby of kind om welke reden dan ook te schudden.