Wat is GBS syndroom?

  0
  524
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is GBS syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  Wat is GBS syndroom?

  4 Antwoorden
  Mercedes answered 2 jaar ago

  Het GBS-syndroom is een bacteriële infectie die zeer ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Het wordt veroorzaakt door een soort bacterie genaamd Streptococcus, die in uw keel en neus kan leven zonder problemen te veroorzaken. Maar soms kan de bacterie zich verspreiden naar andere delen van uw lichaam en infecties veroorzaken, zoals longontsteking, meningitis of sepsis.

  De symptomen van het GBS-syndroom variëren afhankelijk van het deel van uw lichaam dat is geïnfecteerd. Maar veel voorkomende symptomen zijn koorts, koude rillingen, pijn op de borst, kortademigheid, hoofdpijn, misselijkheid en braken, en diarree.

  Als u denkt dat u het GBS-syndroom heeft, ga dan meteen naar een arts.

  Evelien answered 2 jaar ago

  GBS is een zeldzame aandoening die spierzwakte, verlamming en zelfs de dood kan veroorzaken. Het wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Streptococcus agalactiae, ook wel Groep B Strep genoemd.

  GBS tast vaak het zenuwstelsel aan en veroorzaakt symptomen als moeite met lopen, het bewegen van armen of benen of spreken. In sommige gevallen kan het ook leiden tot sepsis (een mogelijk levensbedreigende aandoening veroorzaakt door een infectie). GBS kan worden behandeld met antibiotica als het vroeg genoeg wordt ontdekt, maar er bestaat geen genezing.

  Hendry answered 2 jaar ago

  Het GBS-syndroom is een aandoening die koorts, spierpijn en ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Het wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Streptococcus agalactiae, kortweg GBS.

  GBS komt vaak voor en is meestal ongevaarlijk, maar kan soms ernstige problemen veroorzaken, zoals longontsteking of hersenvliesontsteking. De behandeling bestaat meestal uit antibiotica en ondersteunende zorg.

  Shyanne answered 2 jaar ago

  Het GBS-syndroom is een bacteriële infectie die ernstige ziekte kan veroorzaken bij zwangere vrouwen en hun pasgeborenen. Het wordt veroorzaakt door de bacterie Streptococcus agalactiae, ook bekend als groep B-strep. De meest voorkomende symptomen van het GBS-syndroom zijn koorts, koude rillingen en een snelle hartslag. Minder vaak voorkomende symptomen zijn misselijkheid, braken en buikpijn. Bij zwangere vrouwen kan het GBS-syndroom leiden tot vroegtijdige bevalling, een laag geboortegewicht en zelfs doodgeboorte. Pasgeborenen besmet met GBS kunnen sepsis (een mogelijk levensbedreigende aandoening veroorzaakt door infectie), meningitis (ontsteking van de membranen rond de hersenen en het ruggenmerg), longontsteking of huidinfecties ontwikkelen.