Wat is het Metabool syndroom en wat zijn risicofactoren voor het ontwikkelen hiervan?

  0
  496
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is het Metabool syndroom en wat zijn risicofactoren voor het ontwikkelen hiervan?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Het Metabool syndroom kan ontstaan onder andere door een combinatie van ongezond eten en weinig bewegen. Je kunt dus last krijgen van een hoge bloeddruk en overgewicht. Dit kan verschillende risico's met zich meebrengen.   Wat is het Metabool syndroom en wat zijn risicofactoren voor het ontwikkelen hiervan?
  3 Antwoorden
  Femke answered 2 jaar ago

  Het metabool syndroom is een aandoening die wordt gekenmerkt door een cluster van risicofactoren die uw kans op het ontwikkelen van hartziekten, beroerte en diabetes vergroten. Deze risicofactoren omvatten hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, hoge niveaus van ongezond cholesterol en triglyceriden, en abdominale obesitas. U hebt meer kans op het metabool syndroom als u ouder bent, een familiegeschiedenis van diabetes of hartziekten hebt, rookt of inactief bent.

  Unice answered 2 jaar ago

  Het metabool syndroom is een probleem met de stofwisseling in uw lichaam. Het ontstaat wanneer je te veel vet rond je middel hebt en het verhoogt je risico op hart- en vaatziekten, beroertes en diabetes.

  Loes answered 2 jaar ago

  Het metabool syndroom is een aandoening die wordt gekenmerkt door drie of meer van de volgende risicofactoren: centrale obesitas (overmatig vet rond de taille), hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, abnormale cholesterolwaarden en ontstekingen.

  Mensen met het metabool syndroom lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van hartziekten, beroertes en diabetes type 2. Aangenomen wordt dat het metabool syndroom wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren, waaronder overgewicht en gebrek aan lichaamsbeweging.