Wat is een stressstoornis?

  0
  453
  Alle vragenCategorie: stoornisWat is een stressstoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Onlangs heb ik een artikel gelezen over stressstoornis. Er zijn verschillende typen stressstoornissen die voorkomen. Zou er hierover meer uitleg gegeven kunnen worden. Wat is een stressstoornis?
  3 Antwoorden
  James answered 2 jaar ago

  Een stressstoornis is een psychische aandoening die wordt veroorzaakt door blootstelling aan traumatische gebeurtenissen. Symptomen zijn flashbacks, intrusieve gedachten, nachtmerries en ernstige angst. De behandeling bestaat meestal uit therapie en medicatie.

  Tom answered 2 jaar ago

  Een stressstoornis is een psychische aandoening die wordt veroorzaakt door blootstelling aan een traumatische gebeurtenis. Traumatische gebeurtenissen kunnen bestaan uit fysiek of seksueel misbruik, de dood van een geliefde, oorlogservaringen of natuurrampen.

  Mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt, hebben vaak last van angst, depressie en flashbacks naar de gebeurtenis. Ze kunnen ook slaap- en concentratieproblemen hebben. Als deze symptomen langer dan een maand na de traumatische gebeurtenis aanhouden, dan is er sprake van een stressstoornis.

  Thomas answered 2 jaar ago

  Een stressstoornis is een psychiatrische diagnose die wordt gebruikt om een groep geestelijke aandoeningen te beschrijven die worden veroorzaakt door blootstelling aan traumatische of stressvolle gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen kunnen variëren van natuurrampen, zoals overstromingen of aardbevingen, tot persoonlijke trauma's, zoals fysiek of seksueel misbruik.

  De meest voorkomende stressstoornissen zijn posttraumatische stressstoornis (PTSS), acute stressstoornis en aanpassingsstoornis. PTSS is de bekendste en meest onderzochte van de stressstoornissen, en treedt op als reactie op een gebeurtenis die zowel traumatisch is als buiten de normale belevingswereld van de persoon valt.