Waarom borderliners liegen?

  0
  4375
  Alle vragenCategorie: stoornisWaarom borderliners liegen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mensen met borderline stoornis hebben sterke stemmingswisselingen. Vaak voelen ze zich niet in balans, het ene moment willen ze aandacht en het andere moment niet. Waarom borderliners liegen?
  4 Antwoorden
  Joey answered 2 jaar ago

  Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPD) zijn experts in het vertellen van leugens. Ze doen het omdat ze zichzelf vaak proberen te beschermen tegen de pijn van verlaten of afgewezen worden.

  Liegen kan ook een manier zijn om te krijgen wat ze willen, al is het maar voor een kortstondige kick of een gevoel van controle. En in sommige gevallen kunnen mensen met BPD liegen voor de lol. Ze kunnen genieten van de reacties die hun leugens bij anderen oproepen.

  Wat de reden ook is, liegen is een veel voorkomende en gevaarlijke gewoonte voor mensen met BPD. Het kan relaties kapot maken, reputaties beschadigen en allerlei andere problemen veroorzaken.

  Latifah answered 2 jaar ago

  Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPD) liegen vaak omdat ze het gevoel hebben dat ze niet goed genoeg zijn en zichzelf beter moeten laten lijken. Ze kunnen ook liegen om te krijgen wat ze willen, zoals sympathie, aandacht of liefde. Sommige mensen met BPD liegen ook om straf of conflicten te vermijden.

  BPD kan een zeer pijnlijke aandoening zijn, en mensen met de stoornis kunnen liegen gebruiken als een manier om met hun pijn om te gaan. Liegen kan ook een gevoel van controle en macht over anderen geven.

  Jack answered 2 jaar ago

  Mensen met veel borderline persoonlijkheidskenmerken liegen vaak omdat ze op een bepaalde manier gezien willen worden, of ze willen conflicten of negatieve gevolgen vermijden.

  Mensen met borderline persoonlijkheidskenmerken zijn vaak erg impulsief en hebben vaak problemen met het reguleren van hun emoties. Dit kan ertoe leiden dat ze een sterke behoefte voelen om anderen te behagen, en ze kunnen het moeilijk vinden om nee te zeggen. Ze kunnen ook de behoefte voelen om perfect of onfeilbaar te lijken om te voorkomen dat ze door anderen worden afgewezen.

  Liegen kan ook een manier zijn om conflicten of onaangename gesprekken te vermijden. Mensen met borderline persoonlijkheidskenmerken hebben de neiging zeer heftig te reageren op kritiek of afwijzing, dus liegen kan een manier zijn om die reacties te voorkomen.

  Rachel answered 2 jaar ago

  Mensen met een Borderline Persoonlijkheidsstoornis (BPD) liegen om vele redenen. Sommige mensen met BPD liegen om zichzelf te beschermen tegen pijn of afwijzing. Anderen liegen om in hun behoeften te voorzien, of om er in de ogen van anderen beter uit te zien. Sommige mensen met BPD kunnen zelfs impulsief liegen, zonder echt over de gevolgen na te denken.

  Maar waarom voelen mensen met BPD de behoefte om überhaupt te liegen? Eén reden kan zijn dat mensen met BPD vaak het gevoel hebben dat ze niet goed genoeg zijn of niet genoeg gewaardeerd worden zoals ze zijn. Dus kunnen ze liegen gebruiken als een manier om te controleren hoe anderen hen zien en zichzelf acceptabeler of beminnelijker te laten lijken.