Wat is eds syndroom?

  0
  263
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is eds syndroom?
  gast Staf asked 1 maand ago

  Wat is eds syndroom?

  5 Antwoorden
  Jochem answered 3 weken ago

  Edwards syndroom, ook bekend als trisomie 18, is een chromosomale aandoening die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een extra 18e chromosoom. Deze aandoening wordt meestal gediagnosticeerd tijdens prenatale tests, omdat het een grote verscheidenheid aan problemen kan veroorzaken, waaronder hartafwijkingen, lage spierspanning (hypotonie), en verstandelijke handicap. Kinderen die met het syndroom van Edwards worden geboren, overleven meestal niet na het eerste levensjaar.

  Tamieke answered 3 weken ago

  Er is momenteel geen consensus over de oorzaak van het syndroom van Eds, hoewel men denkt dat het een genetische aandoening is. Symptomen kunnen sterk variëren van persoon tot persoon, maar omvatten vaak hypermobiliteit, chronische pijn, vermoeidheid en maag-darmproblemen. Er is geen genezing voor het Eds syndroom, maar er zijn behandelingen beschikbaar om de symptomen te helpen beheersen.

  Milan answered 3 weken ago

  eds syndroom is een zeldzame genetische aandoening die een breed scala van ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken, waaronder een verstandelijke handicap, motorische coördinatie problemen, en epileptische stoornissen. Er is geen genezing bekend voor het eds syndroom, maar een vroege diagnose en behandeling kan helpen de kwaliteit van leven voor de getroffen personen te verbeteren.

  Loes answered 3 weken ago

  EDS is een vorm van reumatologische aandoening die vooral het collageen in het bindweefsel aantast. Het resulteert in hypermobiliteit van de gewrichten, broosheid van de huid, enxtype III, $4typeI$, $2typeIV$. Er zijn veel verschillende soorten EDS, elk met hun eigen symptomen.

  EDS manifesteert zich meestal in de kindertijd of adolescentie, waarbij de symptomen in de loop van de tijd verergeren. De tekenen en symptomen van EDS variëren afhankelijk van het type. Ze kunnen variëren van relatief mild tot ernstig, en kunnen invaliderend zijn.

  De meest voorkomende (en minst ernstige) vorm van EDS wordt "hypermobiele EDS" (hEDS) genoemd.

  Francis answered 3 weken ago

  Edwards syndroom, ook wel trisomie 18 genoemd, is een zeldzame genetische aandoening die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een extra 18e chromosoom. Deze chromosoomverandering treft ongeveer 1 op de 3.000 tot 6.000 baby’s die elk jaar in de Verenigde Staten worden geboren. Het is de tweede meest voorkomende chromosomale aandoening na het syndroom van Down.

  Baby’s met Edwards-syndroom hebben vaak veel problemen, waaronder een kleine gestalte, een laag geboortegewicht, een verstandelijke handicap, hartafwijkingen en nierproblemen. Bijna de helft van de baby’s die met het Edwards-syndroom worden geboren, overlijdt binnen de eerste levensweek. De overlevenden hebben meestal ernstige gezondheidsproblemen die levenslange medische zorg vereisen.