Wat is EDS syndroom?

  0
  1105
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is EDS syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  EDS staat voor Ehlers-Danlos Syndromen, een verzamelnaam voor een zeldzame groep erfelijke bindweefselafwijkingen. Kan iemand mij uitleggen wat het EDS syndroom is?
  9 Antwoorden
  Jochem answered 2 jaar ago

  Edwards syndroom, ook bekend als trisomie 18, is een chromosomale aandoening die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een extra 18e chromosoom. Deze aandoening wordt meestal gediagnosticeerd tijdens prenatale tests, omdat het een grote verscheidenheid aan problemen kan veroorzaken, waaronder hartafwijkingen, lage spierspanning (hypotonie), en verstandelijke handicap. Kinderen die met het syndroom van Edwards worden geboren, overleven meestal niet na het eerste levensjaar.

  Tamieke answered 2 jaar ago

  Er is momenteel geen consensus over de oorzaak van het syndroom van Eds, hoewel men denkt dat het een genetische aandoening is. Symptomen kunnen sterk variëren van persoon tot persoon, maar omvatten vaak hypermobiliteit, chronische pijn, vermoeidheid en maag-darmproblemen. Er is geen genezing voor het Eds syndroom, maar er zijn behandelingen beschikbaar om de symptomen te helpen beheersen.

  Milan answered 2 jaar ago

  eds syndroom is een zeldzame genetische aandoening die een breed scala van ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken, waaronder een verstandelijke handicap, motorische coördinatie problemen, en epileptische stoornissen. Er is geen genezing bekend voor het eds syndroom, maar een vroege diagnose en behandeling kan helpen de kwaliteit van leven voor de getroffen personen te verbeteren.

  Loes answered 2 jaar ago

  EDS is een vorm van reumatologische aandoening die vooral het collageen in het bindweefsel aantast. Het resulteert in hypermobiliteit van de gewrichten, broosheid van de huid, enxtype III, $4typeI$, $2typeIV$. Er zijn veel verschillende soorten EDS, elk met hun eigen symptomen.

  EDS manifesteert zich meestal in de kindertijd of adolescentie, waarbij de symptomen in de loop van de tijd verergeren. De tekenen en symptomen van EDS variëren afhankelijk van het type. Ze kunnen variëren van relatief mild tot ernstig, en kunnen invaliderend zijn.

  De meest voorkomende (en minst ernstige) vorm van EDS wordt "hypermobiele EDS" (hEDS) genoemd.

  Francis answered 2 jaar ago

  Edwards syndroom, ook wel trisomie 18 genoemd, is een zeldzame genetische aandoening die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een extra 18e chromosoom. Deze chromosoomverandering treft ongeveer 1 op de 3.000 tot 6.000 baby's die elk jaar in de Verenigde Staten worden geboren. Het is de tweede meest voorkomende chromosomale aandoening na het syndroom van Down.

  Baby's met Edwards-syndroom hebben vaak veel problemen, waaronder een kleine gestalte, een laag geboortegewicht, een verstandelijke handicap, hartafwijkingen en nierproblemen. Bijna de helft van de baby's die met het Edwards-syndroom worden geboren, overlijdt binnen de eerste levensweek. De overlevenden hebben meestal ernstige gezondheidsproblemen die levenslange medische zorg vereisen.

  Thomas answered 1 jaar ago

  Het syndroom van Edwards is een aandoening die ongeveer 1 op de 3000 levendgeborenen treft. Kenmerken van het Edwards-syndroom zijn kleine omvang, lage spierspanning, hartafwijkingen en problemen met de urinewegen en de spijsvertering. Veel baby's met Edwardssyndroom hebben ook een verstandelijke beperking. Er bestaat geen genezing voor Edwards-syndroom, maar er bestaat wel een behandeling om de symptomen onder controle te houden.

  Noah answered 1 jaar ago

  Eds syndroom, ook bekend als Marfan syndroom, is een aangeboren aandoening die het bindweefsel aantast. Bindweefsel is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de structuren van het lichaam, zoals spieren, botten en organen. Mensen met het syndroom van Eds hebben meestal een groot postuur, lange dunne ledematen en een vooruitstekend borstbeen. Ze kunnen ook hartproblemen hebben en problemen met zien en horen. Er bestaat geen genezing voor Eds syndroom, maar er zijn behandelingsmogelijkheden om de symptomen te bestrijden.

  Felicia answered 1 jaar ago

  Eds syndroom is een zeldzame genetische aandoening die het bindweefsel in het lichaam aantast. Dit betekent dat mensen met Eds syndroom problemen hebben met hun spieren, botten en huid. De meest voorkomende kenmerken van Eds syndroom zijn zeer losse en rekbare huid, zwakke spieren, en broze botten. Mensen met Eds syndroom hebben vaak gewrichtsproblemen en zijn korter dan gemiddeld. Ze kunnen ook problemen hebben met hun luchtwegen, hart of ogen. Er bestaat geen genezing voor Eds syndroom, maar er zijn behandelingen beschikbaar om de symptomen onder controle te houden.

  Klaas answered 1 jaar ago

  Het syndroom van Edwards, ook bekend als trisomie 18, is een zeldzame genetische aandoening die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een extra 18e chromosoom. Dit extra chromosoom verstoort de normale ontwikkeling van de foetus en kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. De meeste kinderen die met het Edwards-syndroom worden geboren, sterven in het eerste levensjaar, maar sommigen overleven tot hun kindertijd of volwassenheid.

  De symptomen van het Edwardssyndroom kunnen per kind en zelfs per dag sterk verschillen. Veel voorkomende symptomen zijn een laag geboortegewicht, groeiachterstand, hartafwijkingen, nierafwijkingen, gebalde vuisten en voeten, voedingsproblemen en ernstige verstandelijke beperkingen.