Wanneer wordt mindfulness vergoed?

  0
  768
  Alle vragenCategorie: MeditatieWanneer wordt mindfulness vergoed?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mindfulness leert je omgaan met stress en te genieten van het leven in het huidig moment. Als je aan mindfulness therapie doet, wordt het dan vergoed? Wanneer wordt mindfulness vergoed?
  4 Antwoorden
  Jozua answered 2 jaar ago

  Hoewel er geen algemeen antwoord is op wanneer mindfulness zal worden vergoed, zijn er enkele veel voorkomende gevallen waarin het nuttig kan blijken om een verzoek om vergoeding in te dienen. Ten eerste, als u op zoek bent naar counseling of therapie diensten die expliciet mindfulness meditatie op te nemen in hun therapeutisch model, kan uw verzekeringsmaatschappij vergoeden alle of een deel van de kosten. Ten tweede zijn veel grote werkgevers nu de integratie van mindfulness training in hun werknemer wellness-programma's en zal vaak vergoeden ten minste een deel van de kosten voor werknemers die wensen deel te nemen. Daarnaast zijn sommige zorgverleners beginnen met mindfulness-based stress reductie (MBSR) klassen en andere soortgelijke programma's aan te bieden en kunnen bereid zijn om verzekeringsmaatschappijen factuur voor deelname.

  Evie answered 2 jaar ago

  Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het beleid voor mindfulness-vergoeding van bedrijf tot bedrijf verschilt. Maar over het algemeen wordt een vergoeding voor mindfulness meestal aangeboden aan werknemers die een trainingsprogramma of certificering in mindfulness hebben afgerond en die vervolgens bewijs van hun training kunnen overleggen.

  Sommige bedrijven kunnen ook vergoedingen aanbieden voor individuele mindfulness sessies of cursussen, maar dit verschilt van bedrijf tot bedrijf. Het bedrag dat werknemers vergoed krijgen voor mindfulness-gerelateerde kosten varieert ook per bedrijf. Het is dus het beste om rechtstreeks met uw werkgever te praten als u meer wilt weten over hun vergoedingsbeleid voor mindfulness programma's of sessies.

  Priscilla answered 2 jaar ago

  Op mindfulness gebaseerde interventies (MBI's) worden vergoed door verzekeringsmaatschappijen als ze worden gebruikt voor de behandeling van aandoeningen als angst, depressie, chronische pijn en obesitas.

  MBI's blijken nuttig te zijn voor deze aandoeningen omdat ze mensen helpen zich beter te concentreren op het huidige moment en hun gedachten en gevoelens beter te beheersen. Dit kan leiden tot vermindering van symptomen van angst, depressie en chronische pijn, maar ook tot verbetering van gewichtsbeheersing.

  Shannon answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de vergoeding van mindfulness training en diensten kan variëren, afhankelijk van het land, de staat of de provincie waarin u woont. Er zijn echter een paar algemene tips die nuttig kunnen zijn bij het uitzoeken of uw verzekeringsmaatschappij mindfulness training vergoedt.

  Een manier om te beginnen is door contact op te nemen met de klantenservice vertegenwoordiger van uw verzekeringsmaatschappij en vragen of ze elk type van mindfulness-gebaseerde service te dekken. Als ze geen informatie hebben over de dekking voor dergelijke diensten, is het mogelijk dat ze het gewoon nog niet hebben gedeclareerd, omdat de meeste aanbieders nu op zijn minst een vorm van mindfulness training vergoeden.