Wat houdt creatieve therapie in?

  0
  1261
  Alle vragenCategorie: therapieWat houdt creatieve therapie in?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Ik heb weleens gehoord over creatieve therapie, maar het is voor mij nog niet helemaal duidelijk wat dit precies is. Kan iemand mij vertellen wat creatieve therapie precies inhoudt?
  2 Antwoorden
  Vanessa answered 2 jaar ago

  Creatieve therapie houdt in dat creatieve methoden worden gebruikt om therapeutische doelen te bereiken. Het kan gaan om individuen of groepen, en kan plaatsvinden in een verscheidenheid van omgevingen, waaronder scholen, ziekenhuizen, buurthuizen, gevangenissen, en prive-praktijken. Methoden die gebruikt worden in creatieve therapie kunnen zijn: kunst maken (schilderen, tekenen, beeldhouwen), muziek (zingen, instrumenten bespelen), dans/beweging (dansen, stretchen), drama (scènes naspelen), poëzie (gedichten schrijven en voorlezen), en nog veel meer. De therapeut helpt de cliënten zich uit te drukken door middel van deze verschillende media om zo verschillende psychologische problemen aan te pakken, zoals angst, depressie, trauma, verdriet, een laag gevoel van eigenwaarde, relatieproblemen, en nog veel meer.

  Melissa answered 2 jaar ago

  Creatieve therapie omvat een verscheidenheid aan technieken en benaderingen die zich richten op het gebruik van creatieve uitlaatkleppen als een middel tot expressie en genezing. Het kan gaan om kunst, muziek, schrijven en elke andere vorm van creatieve expressie. Het idee erachter is dat mensen zich door het gebruik van deze middelen beter kunnen uitdrukken en de uitdagingen waarmee ze in hun leven worden geconfronteerd, kunnen verwerken

  Creatieve therapie heeft aangetoond ongelooflijk heilzaam te zijn voor mensen van alle leeftijden, achtergronden en ervaringen. Het kan helpen bij geestelijke gezondheidsproblemen zoals angst, depressie, PTSD, en nog veel meer. Het kan ook nuttig zijn bij het verwerken van levensveranderingen of trauma.