Waar valt shockwave therapie onder fysiotherapie?

  0
  1138
  Alle vragenCategorie: therapieWaar valt shockwave therapie onder fysiotherapie?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Kan iemand mij uitleggen wat shockwave therapie inhoudt? En is shockwave therapie ook een onderdeel van een behandeling fysiotherapie?    
  4 Antwoorden
  Rachel answered 2 jaar ago

  Shockwave therapie is een fysiotherapeutische methode die gebruik maakt van akoestische golven om genezing te stimuleren. Het wordt gebruikt voor de behandeling van aandoeningen als fasciitis plantaris, tendonitis achillespees en tenniselleboog. Het kan ook worden gebruikt om littekenweefsel af te breken.

  Delores answered 2 jaar ago

  Shockwave therapie is een vorm van fysiotherapie waarbij geluidsgolven worden gebruikt om verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat te behandelen. Het wordt soms ook extracorporale schokgolftherapie (ESWT) genoemd. Shockwave therapie is effectief gebleken bij de behandeling van fasciitis plantaris, tendinose van de achillespees en tendinose van de patella. Shockwave therapie kan ook doeltreffend zijn bij de behandeling van andere aandoeningen zoals tenniselleboog, hielspoor, en rugpijn. Het exacte mechanisme waardoor shockwave therapie werkt is niet bekend, maar men denkt dat de geluidsgolven helpen littekenweefsel af te breken en genezing te bevorderen.

  Adam answered 2 jaar ago

  Shockwave therapie, ook bekend als extracorporale schokgolftherapie (ESWT), is een vorm van fysiotherapie die gebruik maakt van hoogenergetische golven om pijn in de gewrichten en spieren te behandelen. Shockwave therapie is effectief gebleken bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder fasciitis plantaris, achillespeesontsteking en patellapeesontsteking. Hoewel shockwave therapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er een paar mogelijke bijwerkingen, zoals blauwe plekken op de huid, pijn op de plaats van behandeling en gevoelloosheid. Als u shockwave therapie overweegt voor uw chronische pijn, bespreek dan met uw arts of fysiotherapeut alle mogelijkheden.

  Samantha answered 2 jaar ago

  Shockwave therapie is een vorm van fysiotherapie die gebruik maakt van akoestische golven om het genezingsproces te stimuleren. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals tenniselleboog, achillespeesontsteking en fasciitis plantaris.