Wat houd mentale gezondheid in?

  0
  852
  Alle vragenCategorie: Mentale gezondheidWat houd mentale gezondheid in?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mentale gezondheid is een onderwerp dat steeds populairder wordt. Veel mensen vinden het dan ook belangrijk om meer aandacht te geven aan hun mentale gezondheid. Wat houdt mentale gezondheid in?
  4 Antwoorden
  Max answered 2 jaar ago

  Geestelijke gezondheid is de psychologische staat van welzijn waarin elk individu zijn of haar eigen potentieel realiseert, kan omgaan met de normale spanningen van het leven, productief en vruchtbaar kan werken, en in staat is een bijdrage te leveren aan haar of zijn gemeenschap.

  Evelien answered 2 jaar ago

  Geestelijke gezondheid omvat een goed begrip van iemands gedachten, gevoelens en gedragingen, en in staat zijn om op een gezonde manier met stress om te gaan. Het omvat ook een positieve kijk op zichzelf en anderen, en de mogelijkheid om op een zinvolle manier met de wereld om te gaan. Tot slot vereist geestelijke gezondheid dat men zich meestal tevreden voelt en een bevredigend leven kan leiden.

  Mercedes answered 2 jaar ago

  Geestelijke gezondheid omvat het vermogen om iemands emoties te reguleren, doelen te stellen en te bereiken, eigenwaarde te voelen en productief te zijn in de samenleving. Geestelijke gezondheid is niet alleen de afwezigheid van geestesziekten - het is een staat van welzijn waarin elk individu de mogelijkheid heeft zijn of haar volledige potentieel te realiseren.

  Geestesziekten worden gekenmerkt door afwijkingen in denken, voelen of gedrag. Ze kunnen mild of ernstig zijn en het vermogen van een persoon om dagelijkse activiteiten uit te voeren belemmeren. Maar ook mensen die geen geestesziekte hebben, kunnen een slechte geestelijke gezondheid ervaren. Stress, angst en depressie zijn bijvoorbeeld veel voorkomende voorbeelden van een slechte geestelijke gezondheid.

  Milan answered 2 jaar ago

  Geestelijke gezondheid is een staat van welzijn waarin elk individu zijn of haar eigen potentieel realiseert, kan omgaan met de normale spanningen van het leven, productief en vruchtbaar kan werken en in staat is een bijdrage te leveren aan haar of zijn gemeenschap. Het is niet alleen de afwezigheid van een geestesziekte.