Wanneer hoog energetisch trauma?

  0
  932
  Alle vragenCategorie: TraumaWanneer hoog energetisch trauma?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Een hoog energetsich traume ontstaat als een menselijk lichaam veel kracht absorbeert bij een ongeluk. Wanneer spreekt men van hoog energetisch trauma?
  2 Antwoorden
  Delores answered 2 jaar ago

  Wanneer zich een energierijk trauma voordoet, is de natuurlijke reactie van het lichaam om adrenaline vrij te laten. Dit hormoon verhoogt de hartslag en de bloeddruk, en leidt de bloedstroom naar de spieren zodat die snel kunnen reageren. Het zorgt er ook voor dat de lever glucose afgeeft aan de bloedbaan voor energie, en sluit soms niet-essentiële functies af, zoals spijsvertering en voortplanting.

  Al deze veranderingen zijn nodig om het lichaam snel te laten reageren op een gevaarlijke situatie. Als ze echter lang aanhouden, kunnen ze negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Een verhoogde bloeddruk kan bijvoorbeeld leiden tot hartziekten, en hoge adrenalineniveaus kunnen het immuunsysteem onderdrukken.

  Jochem answered 2 jaar ago

  Bij een energierijk trauma is de natuurlijke reactie van het lichaam om adrenaline en andere hormonen af te geven in een poging het slachtoffer te beschermen. Deze hormonen veroorzaken een aantal veranderingen in het lichaam, waaronder een verhoging van de hartslag en de bloeddruk en een vernauwing van de bloedvaten. Dit kan leiden tot een verminderde bloedtoevoer naar de ledematen en een verminderde hoeveelheid zuurstof die de weefsels bereikt.

  Bovendien kunnen deze hormonen cellen en weefsels beschadigen. Dit is de reden waarom mensen die een energierijk trauma hebben meegemaakt vaak lijden aan gezondheidsproblemen op lange termijn, zoals chronische pijn, geheugenverlies en PTSS.