Wat is het metabool syndroom?

  0
  597
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is het metabool syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Ik heb onlangs een artikel gelezen over het metabool syndroom. Dit heeft te maken met klachten rond de stofwisseling. Kan iemand mij in het kort uitleggen wat het metabool syndroom precies is?
  4 Antwoorden
  Francis answered 2 jaar ago

  Het metabool syndroom is een aandoening die een groep risicofactoren omvat die de kans op het ontwikkelen van hartziekten, beroerte en diabetes vergroten.

  Hendrik answered 2 jaar ago

  Het metabool syndroom is een verzameling gezondheidsproblemen die samen voorkomen en uw risico op hart- en vaatziekten, beroerte en diabetes vergroten.

  Mensen met het metabool syndroom hebben minstens drie van de volgende problemen: een grote tailleomtrek (35 centimeter of meer voor vrouwen, 40 centimeter of meer voor mannen), hoge bloeddruk, lage HDL-cholesterolwaarden ("goede" cholesterol), hoge triglyceridenwaarden (een soort vet in het bloed) en een hoge bloedsuikerspiegel. Het metabool syndroom verhoogt het risico op hart- en vaatziekten vijf keer, het risico op een beroerte drie keer en het risico op diabetes zes keer.

  Lucas answered 2 jaar ago

  Metabool syndroom is een term die wordt gebruikt om een groep risicofactoren te beschrijven die uw kans op het ontwikkelen van hartaandoeningen en andere gezondheidsproblemen, zoals diabetes en beroerte, vergroten.

  Hendrik answered 2 jaar ago

  Het metabool syndroom verwijst naar een groep risicofactoren die uw kans op het ontwikkelen van hartziekten, beroerte en diabetes type 2 vergroten.