Hoe krijg je foetaal alcohol syndroom?

  0
  663
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe krijg je foetaal alcohol syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  Hoe krijg je foetaal alcohol syndroom?

  3 Antwoorden
  Bert answered 2 jaar ago

  Het foetaal alcoholsyndroom is een geboorteafwijking die kan optreden wanneer een vrouw tijdens de zwangerschap alcohol drinkt. Alcohol kan de zich ontwikkelende foetus beschadigen, met ernstige problemen voor de baby tot gevolg.

  Enkele van de meest voorkomende symptomen van foetaal alcoholsyndroom zijn groeiachterstand, gezichtsafwijkingen en verstandelijke beperkingen. Er bestaat geen genezing voor foetaal alcoholsyndroom, maar een vroege diagnose en interventie kunnen de prognose van het kind verbeteren.

  Jochem answered 2 jaar ago

  Foetaal alcohol syndroom wordt veroorzaakt doordat een zwangere vrouw alcohol drinkt. Wanneer een zwangere vrouw alcohol drinkt, gaat het via de placenta naar de foetus. Alcohol kan de hersenen en andere organen van de zich ontwikkelende foetus beschadigen.

  Foetaal alcoholsyndroom is ernstig en kan levenslange problemen voor het kind veroorzaken. Kinderen met foetaal alcoholsyndroom hebben vaak moeite met leren, zijn korter dan gemiddeld en hebben gedragsproblemen. Ze hebben ook meer kans op gezondheidsproblemen als volwassene. Er is geen behandeling voor foetaal alcoholsyndroom bekend, maar een vroege diagnose en behandeling kunnen de kansen van het kind op een succesvol leven vergroten.

  Rachel answered 2 jaar ago

  Foetaal alcohol syndroom (FAS) is een vermijdbare geboorteafwijking die wordt veroorzaakt door het drinken van alcohol tijdens de zwangerschap. Alcohol kan de hersenen en het zenuwstelsel van de zich ontwikkelende baby beschadigen.

  Er is geen bekende "veilige" hoeveelheid alcohol om te drinken tijdens de zwangerschap. Wanneer zwangere vrouwen alcohol drinken, komt dit via de navelstreng rechtstreeks bij de baby terecht. Het drinken van alcohol kan ernstige geboorteafwijkingen en ontwikkelingsproblemen bij baby's veroorzaken, waaronder het foetale alcoholsyndroom.