Wanneer spreekt men van een hoogbegaafde volwassene?

  0
  412
  Alle vragenCategorie: stoornisWanneer spreekt men van een hoogbegaafde volwassene?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Hoogbegaafde volwassenen hebben een hoger IQ dan de meeste mensen. Over het algemeen zijn ze zelfstandig en hebben geen moeite om zichzelf te vermaken. Wanneer spreekt men van een hoogbegaafde volwassene?
  2 Antwoorden
  Olivier answered 1 jaar ago

  Over het algemeen is een hoogbegaafde volwassene iemand die een IQ-score heeft die in de top 2-3% van de bevolking valt. Naast een superieure intelligentie zijn hoogbegaafde volwassenen meestal ook zeer creatief en intuïtief. Ze hebben vaak een grote belangstelling voor leren en het verkennen van nieuwe onderwerpen, en ze kunnen uitzonderlijke vaardigheden vertonen op bepaalde gebieden zoals muziek of wiskunde.

  Hoewel er geen definitief antwoord op deze vraag is, geloven veel deskundigen dat iemand als een hoogbegaafde volwassene wordt beschouwd als hij tekenen van hoge intelligentie vertoont tegen de tijd dat hij volwassen is. Dit gebeurt meestal ergens tussen 18 en 25 jaar. Het is echter belangrijk op te merken dat niet iedereen die aan deze definitie voldoet in aanmerking komt voor speciale diensten of aanpassingen volgens de federale wetgeving.

  Chantal answered 1 jaar ago

  Een hoogbegaafde volwassene is iemand die een bepaald niveau van beheersing op zijn gebied heeft bereikt.

  Er bestaat geen eenduidige definitie van wat het betekent om een "hoogbegaafde volwassene" te zijn, aangezien de term kan worden gebruikt om personen te beschrijven die op verschillende gebieden verschillende niveaus van beheersing hebben bereikt. De meeste deskundigen zijn het er echter over eens dat hoogbegaafde volwassenen personen zijn die op een of meer gebieden blijk hebben gegeven van uitzonderlijke bekwaamheid en/of prestaties en die kwaliteiten vertonen als creativiteit, probleemoplossend vermogen en leiderschapspotentieel.