Hoe kun je borderline stoornis testen?

  0
  51
  Alle vragenCategory: stoornisHoe kun je borderline stoornis testen?
  gast Staff asked 3 weeks ago

  Hoe kun je borderline stoornis testen?

  2 Answers
  Wilma answered 3 weeks ago

  Een deskundige in de geestelijke gezondheidszorg kan een reeks evaluaties uitvoeren om op borderline persoonlijkheidsstoornis te testen. Enkele van deze tests zijn het evalueren van de geschiedenis, de symptomen en de familiegeschiedenis van de patiënt, en het afnemen van gestandaardiseerde vragenlijsten en beoordelingsschalen.

  Er kunnen ook andere diagnostische criteria worden gebruikt, zoals het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), dat wordt gepubliceerd door de American Psychiatric Association. De DSM-5 schetst specifieke diagnostische criteria voor borderline persoonlijkheidsstoornis, waaronder problemen met impulscontrole, stemmingswisselingen, onstabiele relaties en problemen met het beheersen van emoties.

  Mees answered 3 weeks ago

  Er is niet één test om vast te stellen of iemand al dan niet een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPD) heeft, maar er zijn bepaalde symptomen die vaak met de aandoening in verband worden gebracht. Een psychiater kan vragen naar uw symptomen en hoe deze uw leven beïnvloeden, en hij kan ook een lichamelijk onderzoek doen om andere mogelijke oorzaken van uw problemen uit te sluiten.

  Er zijn ook een aantal zelftestvragenlijsten die u kunnen helpen bepalen of u misschien BPD heeft. De meest gebruikte vragenlijst is de Borderline Personality Disorder Diagnostic Scale (BPDDS), die negen verschillende symptomen van BPD beoordeelt. U kunt de vragenlijst online vinden op http://borderlinepersonalitydisorder.